komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Online fitneszedzésekkel oldja a szorongást a komáromi tanár- diplomás szakedző

  •   

Segíteni sokféleképpen lehet. Most nagy szükség is van rá, hiszen az elmúlt hetekben alapjaiban rendült meg az életünk. Ráadásul a médiumokból csupa drámai szalagcímmel és tragikus hangvételű leaddel zúdulnak az emberekre a hírek, pihenésképpen pedig olvashatnak hoaxokat és alaptalan jótanácsokat a közösségi oldalakon. És miközben a legtöbben fegyelmezetten igyekeznek betartani az egyetlen hasznos tanácsot „Maradj otthon, életeket menthetsz!”, egyre nehezebben birkóznak meg a szorongással.

„Évről-évre egyre nagyobb stresszel kell megküzdeni mindenkinek. Már az óvodásokkal szemben is hatalmasok az elvárások, az iskolás kortól pedig a teljesítménykényszer, aminek a legtöbben igyekeznek erejükön felül is megfelelni, óriási. Régebben már a bemelegítő gyakorlatok során feloldódtak, letették a lányok a stressz okozta pchichés stressz, ma ez húsz percbe is telik. Most pedig, hogy a járványmegelőző intézkedések következtében sokakat küldtek kényszerszabadságra vagy álltak át home officera a stressz mellett még a szorongással, a félelmekkel is meg kell küzdeniük. A pszichés terhelés pedig gyengíti az immunrendszert. Ezért döntöttem úgy, hogy az évek óta népszerű body zóna edzéseimet online megtartom továbbra is.” – részletezte PaedDr. Slávik Éva tanár és diplomás szakedzőt a Komáromi Szabadidőközpont pedagógiai szakmunkatársa.

 

 

A Miss Eurosport és Miss fitness bajnok címmel büszkélkedhető tanár-edző óráit a Facebookon a SuperSport csoportba való bejelentkezés után lehet élőben követni. Hogy milyen nagy szükség van a kezdeményezésére, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már az első alkalommal több mint százan mozogtak vele együtt, mégis otthonuk biztonságában.

A csoporthoz bárki csatlakozhat, kezdők is, ugyanis az edzések felépítése fokozatos. – „Első alkalommal lehet, hogy valaki csak tíz percig bírja velünk tartani a tempót, de legközelebb már picit tovább. Nem szabad feladni. Maradjunk otthon, és szervezetünket erősítsük egészséges ételekkel, stresszoldással és mozgással. Vigyázzunk magunkra és egymásra! “

(komaromonline.sk, JN)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.