komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Varga Tamás: Ezért érdemes dolgozni…

dav

Ma délelőtt éppen az Eötvös utcai alapiskola melletti úton mentem autóval, amikor az iskola udvaráról rendőrautó szirénázását hallottam. Azonnal leparkoltam és besiettem a suli udvarába … mi történhetett? Meglepetésemre az iskola udvarán a rendőrautó szirénázását gyerekzsivaly nyomta el. Rendőrök, tanító nénik, gyerekek, biciklik. Nem történt semmi komoly. “Csak” az új közlekedési pályán folyt a tanítás, megkezdték a közlekedési oktatás szezonját. A tanító nénik az állami rendőrség közlekedési osztályának munkatársaival tanították a nebulókat a helyes, biztonságos közlekedésre. Gyerekekkel telt meg a pálya, amelyet még tavaly építettünk éppen erre a célra. Azért, hogy a gyerekek elsajátítsák a biztonságos közlekedés alapszabályait, hogy ne történjenek az utakon felesleges balesetek.

Igaz, a rendőrök itt-ott a fejüket fogták, de türelmesen magyarázták a tanulóknak a szabályokat. Ennek ellenére a gyerekek élvezték a biciklizést, rollerozást és fegyelmezetten hallgattak a rendőrök utasításaira.

Én csak álltam ott és néztem… gondolkodtam, hogy milyen “kevés” kell ahhoz, hogy egy kis örömet okozzunk a gyerekeknek, de egyben hasznosat is, hiszen ezen a pályán tanulnak, megtanulják, hogyan kell közlekedni a “nagy” utakon. Nagyon jól esett az is, amikor a rendőrség közlekedési osztályának képviselője megdícsérte a pályát, hogy ilyen jól kiépített és felépített pályát még nem látott.

Köszönöm az iskola igazgatójának, a tanító néniknek és mindenkinek, aki részt vesz ebben az oktatásban!

Az ilyen pillanatok adják nekem azt az erőt, hogy igenis érdemes dolgozni és egyáltalán nem felesleges! Érdemes tevékenykedni – mint városi képviselő – azért is, ha a gyerekeink vagyis a lakosok érdekében tesz az ember.

Varga Tamás, városi képviselő

Hozzászólások

hozzászólás