komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Eltűnt a borzalmasan ízléstelen látvány a határról

 

Közismert tény, hogy az első benyomás nagyban meghatározza az emberek vélekedését. Felülírni, megváltoztatni nem is nagyon szokták. Sajnos a hozzánk érkező turistákat hosszú ideig az egykori vámház lepusztult épületein túl egy olyan szinten ízléstelen, giccses és randa játékterem látványa fogadta, ami bőven kimerítette a vizuális környezetszennyezés kategóriáját. Panaszkodtak is miatta a város arculatát szívükön viselő polgárok évek óta, de az ügyben előrelépés nem történt. Továbbra is az első, amit megláttak a határ átlépése után a városunkba érkezők, az a játékterem homlokzatát teljes egészében beborító csillogó-villogó reklámhordozók ízléstelen fénykavalkádja volt. Volt.

A napokban ugyanis teljesen megváltozott az épület. Lekerültek a hatalmas reklámfelületek és eltűnt a zavaróan vakító és a közlekedés szempontjából sem biztonságos fényreklám. „Hosszú, majd egy éve tartó ügynek sikerült végre pontot tennünk a végére. Sajnálatos módon, az épület komáromi tulajdonosa nem mutatott túl nagy együttműködést a közvetítésre a város és a bérlő közt. Mivel az épület sem az építészeti hivatal normáinak, sem pedig a közlekedésrendészeti szabályoknak nem felelt meg, többször is büntetést róttak ki rájuk. Kezdeményezésemre és többszöri tárgyalások után végül az ingatlan magyarországi bérlője megértette és elfogadta az álláspontunkat, mely szerint sem a város lakói, sem a város vezetése nem tartja elfogadhatónak, hogy a város kapujában egy ilyen cifra látvány fogadja a hozzánk érkező turistákat. A város felújította a közvilágítást, átépítésre kerülnek az itt lévő épületek, a játékterem üzemeltetője pedig ígéretet tett, hogy rendbe rakják az épület körüli zöldövezetet, valamint átfestik a rozsdás korlátokat is a határátkelő területén. “- nyilatkozta portálunknak Komárom polgármestere, Keszegh Béla.

 

Ilyen volt (fotó/ahojkomarno)

Az év folyamán átépített határátkelőhelyen, és a pénzügyminisztériumhoz tartozó, felújítás alatt álló egykori vámház épületének tőszomszédságában végre egy rendezett, visszafogott külsejű játékterem várja a főként a Duna túlsó oldaláról érkező szerencsejátékosokat.

Szerencsejátékosok pedig mindig is voltak, hiszen már a legősibb kultúrákban is. Jelenleg Szlovákiában szigorú törvények szabályozzák a játéktermek működtetését, melyek célja, hogy a kaszinókban töltött idő játék legyen és ne anyagi romlásba döntő játékszenvedély kielégítése. Ezzel kapcsolatban Keszegh Béla elmondta, hogy a játéktermekbe kizárólag a személyazonosító igazolvány felmutatása után lehet belépni, így kizárt, hogy kiskorú személyek bejuthassanak.

 

Ilyen lett (fotó/komaromonline.sk)

A játéktermek hozadéka, Las Vegastól Monte-Carlon át Komáromig, hogy munkahelyeket teremtenek és jelentős bevételt hoznak a városoknak.

(nyitókép komaromonline.sk, FL)

Hozzászólások

hozzászólás