komaromonline.sk
VÁROS
Elkezdték a hiányzó szemcseppek készítését a komáromi kórházban
  •   

2019/5/19

A komáromi kórház gyógyszerészei megkezdik azoknak a szemcseppeknek a készítését, melyek már hosszabb ideje hiányoznak a hazai gyógyszerpiacról. Az individuális szemcseppek minden rászoruló beteg részére külön készülnek majd.

Jelenleg a szem belső nyomásának csökkentésére szolgáló, pupilla- tágító és érzéstelenítő hatású cseppek készítését tervezik. „Tekintettel arra, hogy Szlovákiában egyes szemgyógyszerekhez már hosszabb ideje gyakorlatilag lehetetlen hozzájutni, a betegeink magas színvonalú ellátása érdekében megteremtettük a hiányzó gyógyszerek elkészítésének feltételeit, valamint bebiztosítottuk a szükséges alap- és csomagolóanyagokat. – részletezte Komjáthy Hajnalka a kórház vezető gyógyszerésze. A szemészetben használatos készítmények magisztrális forgalmazásának köszönhetően a régió több tucat betege juthat ezentúl havonta hozzá a hiányzó gyógyszeréhez.

Fokozatosan igyekszünk kínálatunkat bővíteni. Azokat a cseppeket, melyeknél rendkívül fontos a sterilitás megőrzése, rendszerint a hét egy napján, kedden készítjük majd. A szemcseppek előállítása nagy tapasztalatot, hozzáértést, precizitást és jól összehangolt csapatmunkát igényel a szakemberek részéről. Ebből kifolyólag rendkívül megtisztelő számunkra az orvosok és a betegek irántunk való bizalma.“

Szeretnénk a továbbiakban még szélesebb spektrumban támogatni orvosaink munkáját. Ennek érdekében felvettük a kapcsolatot a pozsonyi és a besztercebányai kórház gyógyszerészeivel, akik az orvosokkal együttműködve, már hosszabb ideje segítik „személyre szabott terápiával“ a betegek gyógyulását. – fűzte hozzá Anna Vicenová farmaceutikus.

Az elérhető szemcseppeket illető aktuális változásokról időben értesítjük majd a komáromi járás orvosait.

(komaromonline.sk, forrás: Agel SK)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook