komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Elfogták a feldarabolt komáromi maffiózó feltételezett gyilkosát

A szlovák–magyar rendőrség közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elfogták a párkányi exökölvívó K. Norbert -et, aki az egyik gyanúsítottja a komáromi maffiózó J. István, becenéven Majom és barátnője P. Enikő meggyilkolásának és feldarabolásának – írja a Magyar Nemzet.

J. István, akiről Jaroslav Spišiak szlovák országos rendőrfőkapitány annak idején azt nyilatkozta „Komárom és környéke alvilágának legjelentősebb személye “, miután zsarolás, testi sértés, garázdaság, emberrablás, fegyverrel való visszaélés miatt országos körözést adtak ki ellene, hamis papírokkal Magyarországon kezdett új életet.

Itt kapcsolatba került a büntetett előéletű H. Zsolttal és a párkányi K. Norberttel, akik 2016-ban a Marina Park egyik bérlakásában nyereségvágyból fejbe lőtték őt, és az éppen otthon tartózkodó P. Enikőt is, aki ahogyan azt a nyomozás is bizonyította, teljesen vétlen áldozat volt és a törvénnyel sem került összetűzésbe soha.

A két elkövető a gyilkosság után a holtesteket feldarabolta, a lakást alaposan kitakarították, majd az áldozatok maradványait a Pilisben elásták.

A rendőröknek a lakásban a padló alatt sikerült vérnyomokra bukkanniuk, amiből az igazságügyi szerológusok egy férfi és egy női DNS-profilt tudtak kinyerni. A férfi DNS-profil az Európai Nemzetközi Nyilvántartásban már nyilván volt tartva, mint a többszörösen büntetett előéletű komáromi J. Istváné.

A tetteseket a szlovák és a magyar legfőbb ügyész engedélye alapján létrehozott közös nyomozócsoport kezdte felkutatni. A szlovák nyomozóknak J. István kapcsolatrendszerét felkutatva sikerült kideríteniük a barátnője kilétét, majd őt a női DNS-profil alapján biztosan beazonosítani a másik áldozattal.

A rendőrség emberei már egy éve nagy erőkkel keresték emberölés elkövetőit, amikor egy másik bűncselekmény kapcsán letartóztatták H. Zsoltot, aki vádalkut kötött a rendőrséggel és bevallotta, hogy miután K. Norbert fejbe lőtte J. Istvánt és barátnőjét, ő segített neki a holttestek feldarabolásában, szállításában és elhantolásában.

A Terrorelhárítási Központ videója:

 

A szlovák nyomozók megállapították, hogy K. Norbert ékszereket, aranyat, készpénzt, több gépjárművet zsákmányolt J. Istvántól, és azok árából aztán más nevére Szlovákiában ingatlanokat és személyautókat vásárolt.

K. Norbertet a szlovák nyomozók a TEK segítségével július 24-én akkor fogták el, amikor a párkányi hídon Esztergomba érkezett. Vallomásában a gyilkosság elkövetőjének H. Zsoltot nevezte meg.

A bíróság időközben elrendelte K. Norbert letartóztatását, őt és H. Zsoltot előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A szlovák és a magyar rendőrség részéről is tart még a nyomozás.

(komaromonline.sk, forrás Magyar Nemzet)

 

Hozzászólások

hozzászólás