komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Egyre fiatalabbak kerülnek súlyos állapotban a komáromi kórházba

 

A komáromi kórház covid-osztályának terhelése az elmúlt héten némileg csökkent, de még mindig több mint negyven koronavírusos beteget ápolnak. A kórházi ápolásra szorulók átlagéletkora egyre alacsonyabb. A fiatalabb korosztályok tagjai gyakran már súlyos állapotban kerülnek kórházba.

„Jelenleg napon negyvenkettő koronavírusos beteget ápolunk kórházunkban. A covid-osztály fekvőbeteg részlegén harmincöt pácienst kezelünk. Intenzív ellátásra öt lélegeztetőgépen lévő beteg szorul, további két páciens esetében non-invazív (orrkatéteren át történő) eljárással növeljük a szervezet oxigénszintjét és támogatjuk a tüdő légzésfunkcióját, – magyarázza a kórház igazgatója Miroslav Jaška. – Továbbra is azzal a tendenciával szembesülünk, hogy a vírus egyre fiatalabbakat támad meg, akik többnyire közepes vagy nagyon súlyos tünetekkel kerülnek a kórházunkba. Mindegyik betegünk állapota stabil, a kezelésekre jól reagál a szervezetük és eredményeik egyre jobbak. “

A kórház igazgatója beszámolt arról is, hogy az oltóközpontjukban eddig már 9000 embert oltottak be. Az oltások során ezidáig senkinél nem lépett fel komolyabb reakció. A lakosság immunizációja a prioritást élvező projektjeik közt van. „Jól kidolgozott és a gyakorlatban is biztonságosnak bizonyult módon szállítjuk az oltóanyagokat, melyeken kórházunk gyógyszertárának laboratóriumában végzik el a szükséges minőségellenőrzést. Mobil oltóegységünk mostanra már több idős otthon lakóinak a védettségét biztosította be. “– tudatta velünk az intézmény igazgatója.

A múlt hét során a kórházban elvégzett 367 PCR tesztből 105 bizonyult pozitívnak, míg az 1665 antigéntesztből 32 minta mutatott ki koronavírus fertőzést.

(komaromonline.sk, agel.sk)

 

Hozzászólások

hozzászólás