komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Egyetemisták az alapiskolásoknak: Ismerd meg szülőfölded, ismerd meg Komáromot!

A Selye János Egyetemi Hallgatói Önkormányzata idén először, hagyományteremtő céllal beindította “Ismerd meg szülőfölded, ismerd meg Komáromot!” névre keresztelt programját. A program célja a felnövekvő generációval megismertetni Komárom gazdag történelmi múltját, annak egyik leglátványosabb elemére, a komáromi erődrendszerre fókuszálva.

A Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata idén 29 alapiskolás számára tette lehetővé, hogy meglátogathassák a korábban Klapka György által védett, sem csellel, sem erővel meg nem szerzett erődítményt. A választás a Jókai Mór alapiskolára esett, ugyanakkor minden évben éppen a Komáromi Egyetemi Napokon a szervezők más iskoláknak is lehetővé teszik, hogy a diákok ingyen tekinthessék meg a Konferencia-Központ mögött építményt.

Identitásmegőrzőnek és -elősegítőnek tartjuk, hogy az alapiskolások tisztában legyenek vele, mik is történtek az erőd ódon falai között, hogy miért áll Klapka György szobra a Klapka téren, és mit is jelent egy komáromi számára a Klapka-induló – fogalmazott a szervezet elnöke, Konkoly Attila.

(Leczo Bence, SJE)

[envira-gallery id=”8133″]

Hozzászólások

hozzászólás