komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Egyelőre nem lehet postai küldeményeket feladni Kínába

MEGOSZTÁS:

A Szlovák Posta tegnap közleményt adott ki, melyben értesíti tisztelt ügyfeleit, hogy 2020. február 4-től egyelőre meghatározatlan időre felfüggeszti Kínába, Makaóba és Hongkongba a nemzetközi levélküldemények, valamint az EMS (Express Mail Service) csomagoknak és küldeményeknek a kézbesítését.

„A többi országhoz hasonlóan a Szlovák Posta is azután vezette be az intézkedést, hogy biztonsági okokból felfüggesztették a Kínából érkező járatok fogadását, ill. csökkentették a Kínába tartó nemzetközi járatok számát az EU számos országában. Ennek az intézkedésnek a célja a koronavírus terjedésének megakadályozása “- informálta a hírügynökséget a Szlovák Posta szóvivője, Eva Rovenská.

A Kínában feladott küldeményeket a posta, ha késve is, de kézbesíti. Ezeknek a biztonságossága miatt nem kell aggódni, a kínai kormány ugyanis elrendelte, hogy minden Vuhanból vagy Vuhanon keresztül érkező küldeményt kötelezően fertőtleníteni kell. A jelenlegi hivatalos álláspont szerint a koronavírus nem emberi hordozókon gyakorlatilag életképtelen.

A Szlovák Posta a február 5- i, berni székhelyű Postai Világszövetség tanácskozása után az esetleges változásokról értesíti a lakosságot.

(TASR, nyitókép: teraz.sk)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.