komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Decembertől elbúcsúzhatunk a RegioJet-től

December közepétől a Komárom-Pozsony vasútvonalon nem közlekednek tovább a RegioJet szerelvényei. A szakasz üzemeltetését az Osztrák Nemzeti Vasúttársaság (ÖBB) és a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) veszi át. Ez utóbbihoz az alkalmazottak tartoznak majd, valamint ők biztosítják a jegypénztárak működését is.

A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a menetrendet illetően jelentős változtatásokat nem terveznek, mindössze a ki- és beszállások idejét figyelembe véve szeretnék idővel majd optimalizálni.

Az elmúlt tíz évben a Pozsony-Komárom szakasz vasúti közlekedését a cseh RegioJet vasúti társaság biztosította be. A velük kötött szerződés ez év decemberében jár le. A szakasz üzemeltetésére 2023-tól kezdődően versenytárgyalást írtak ki. Addig a két állami vasúttársaság fogja biztosítani az utasok szállítását. A közlekedési minisztérium szóvivőjének, Ivan Rudolfnak a tájékoztatása szerint ezzel a lépéssel évi 200 000 eurót takarít meg a reszort. Ennyi költséghozzájárulási támogatást igényelt ugyanis évente a RegioJet.

A tervek szerint az ÖBB ugyanolyan légkondicionált szerelvényeket állít pályára a Komárom-Pozsony szakaszon, mint amilyenek jelenleg a Bécs–Marchegg–Pozsony vonalon is közlekednek.

A közlekedési minisztérium állítása szerint alacsonyabb áron, magasabb színvonalra számíthatnak az utasok.

(komaromonline.sk, forrás TASR)

 

Hozzászólások

hozzászólás