komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

COVID-19: A komáromi munkaügyi hivatal 11 alkalmazottja került karanténba

A komáromi Munka-, Szociális- és Családügyi hivatal tizenegy munkatársa került karanténba, miután pozitívnak bizonyult a COVID-19 gyorstesztjük eredménye. Az alkalmazottak, akik munkájuk során napi szinten számtalan emberrel kerülnek kapcsolatba, jelenleg házi karanténban vannak.

A történtekkel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni a hivatal nemrégiben kinevezett igazgatónőjét, Nagyová Darinát, de többszöri próbálkozásunk sikertelennek bizonyult, telefonja folyamatosan ki van kapcsolva.

Daša Račková, a közegészségügyi hivatal szóvivője a pluska.sk portálnak elmondta, hogy az érintett személyeket a sokkal megbízhatóbb RT- PCR tesztnek fogják alávetni. A gyorstesztek ugyanis pozitív eredményeket produkálnak abban az esetben is, ha valakinek vérében antitestek vannak, mert korábban, – tünetmentesen – átesett a fertőzésen.

A hivatal munkatársain egy átfogó országos tesztelés keretén belül végezték el a gyorsteszteket. Szeptember 15-ig az ország összes Munka-, Szociális- és Családügyi hivatalának mintegy kilencezer alkalmazottján tervezik a gyorstesztek elvégzését.

(komaromonline.sk, forrás pluska.sk, tvnoviny.sk)

 

Hozzászólások

hozzászólás