komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Chip-es zárral fogják zárni a kukatárolókat

MEGOSZTÁS:

Komáromban évek óta komoly fejtörést okoz a városvezetésnek, feladatot ad a városi rendőrségnek, a lakosságnak pedig rengeteg bosszúságra ad okot, hogy a szemettároló szigetek körül gyakran uralkodnak harmadik világbeli állapotok.

Vannak konténerállomások, ahol mindennapossá vált rendetlenség és az ebből eredő bűz. Az egyik ilyen sarkalatos pont az Eötvös utcán található, a város talán legnagyobb konténerállomása.

„A lakosság hiába figyel oda a közvetlen környezetére, dobják a háztartási hulladékkal teli zsákokat a kukába, ha azok tartalmát éjszakánként az alkalmazkodni nem akaró aszociális egyének és guberálók rendszeresen szétdobálják a földön, a környéken. A városi rendőrség például az utóbbi hónapban több mint 80 esetben csípte fülön a rendetlenkedőket. Ezen esetekben visszarakatják velük a kitúrt szemetet és összetakaríttatják a szeméttárolók környékét. Mivel sokszor olyan egyénekről van szó, akiknek semmi bevételük sincs, ezért a pénzbírságnak nem nagy értelme van. Több problémás helyen már megtöbbszöröztük a helyi hulladék elszállítását vagy bővítettük az 1100 literes konténerek számát. Ettől függetlenül még mindig akadnak olyan helyszínek, ahol rendszeres a rendbontás.

 

 

Azt is el kell mondanom, hogy néhány helyre térfigyelő kamerákat szereltettünk fel, amelyek felvételei arról tanúskodnak, hogy nem mindig a hajléktalanok illetve alkalmazkodni nem akarók a probléma okozói. Sok esetben a “tisztességes” lakosok dobálják ki a nem oda való illetve a kukák mellé szemetet. De annak örülök, hogy a kamerák és a rendőrség segítségével az ilyen szabálytalankodás elkövetői az esetek többségében “rendőrkézre” jutnak. Ezért kérném a lakosságot, hogy ha bármilyen hasonló esetet látnak, akkor továbbra is bátran és azonnal hívják a városi rendőrség 159-es hívószámát, hogy hatékonyabban tudjunk fellépni a rendetlenkedőkkel szemben. Mivel néhány helyen már tűrhetetlenné vált a kialakult helyzet, ezért próbaként az Eötvös utcán a Hajós bevásárló központtal szemben indítottuk be a város új projektjét, melynek keretén belül chip-rendszerrel és kódzárral látnánk el a lezárható, körbefalazott konténerállomásokat. A kódpanelek és a konténerállomás belseje külön megvilágítást kapnának, így sötétedés után sem okozna gondot a lakosságnak a bejutás. Az említett helyen az ajtók és a rendszer a héten kerültek felszerelésre és kiépítésre.  A lakóközösségek képviselőivel való egyeztetés alapján és miután a lakosoknak be lesz biztosítva a zárat nyitó chip, beindítjuk a rendszert. “ – számolt be és részletezte az új tervet Varga Tamás alpolgármester.

 

Amennyiben az Eötvös utcai tárolón elhelyezett kódzár hasznossága bebizonyosodik, akkor folytatják a felszerelésüket a város többi problémás pontján is.

 

 

(komaromonline.sk, FL, fotók: FB-P.L.)

MEGOSZTÁS:

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.