komaromonline.sk
HÍREK
CakeCup tortaverseny Komáromban
  •   

DÉL-KOMÁROM – A fenti címmel amatőröknek és cukrászoknak hirdetett tortaversenyt, a gasztronómiai olimpiai ezüst- és világbajnoki aranyérmes cukrász Kiss-Podmaniczky Krisztina, Kricky. Az első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megszervezett eseménynek több célja volt. Szerették volna felhívni az emberek figyelmét, hogy bizony létezik gasztronómiai olimpia, ahol a magyarok rendszerint kitűnő eredményeket érnek el, de ennél is fontosabb volt, hogy a gyerekeknek örömet szerezzenek. 

Szándékunk az volt, hogy olyan nívós megmérettetést szervezzünk, amelyen amatőrök és profi cukrászok egyaránt bemutatkozhatnak – mondta Kricky, aki a versenyt jótékonykodással is egybekötötte.

Téli tortaterv címmel rajzpályázatot hirdettek gyerekeknek. A felhívásra 134 alkotás érkezett. Ebből 31 készült el, ennyien neveztek ugyanis a tortaversenyre. Jöttek az ország minden pontjáról, sőt még a Felvidékről is. Az elkészült remekeket szakmai zsűri értékelte, köztük a szervező, Kiss-Podmaniczky Krisztina, Magyarné Fekete Veronika olimpiai aranyérmes cukrász, a Tortadíszítés magazin főszerkesztője, Földi Lenke cukorbaba- és cukorvirág oktató, Németh Zoltán Némó karamell szobrász- és oktató, valamint Bartus Dóra cukorvirág oktató. A nevezők végighallgathatták a zsűri negatív és pozitív véleményét egyaránt, amiből rengeteget tanulhattak.

A zsűri dolgozik

A CakeCup-on 12 arany-, 11 ezüst- és 8 bronzérmet osztottak ki. Amatőr kategóriában Balázsiné Oroszi Mónika munkája volt a legkiválóbb, míg a cukrászok között Tóthné Horzsa Veronika bizonyult a legjobbnak. Ezt követően a tortákat a rajzpályázaton résztvevő gyerekek vihették haza, mindnyájan egy-egy számot húzhattak ki a kalapból.

– Külön öröm, hogy a versenyre Komáromban, az Arany 17. Rendezvényközpontban kerülhetett sor. Sokat köszönhetek a város önkormányzatának, ők támogatták többek közt az olimpiára való kijutásomat is – emelte ki Kricky.

(forrás: dkvh, fotók: Kliment A.)

Néhány fotó Kiss-Podmaniczky Krisztina, Kricky régebbi tortáiról (forrás: krickykonyhája.blogspot.com):


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook