komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Bibliai témájú rajzverseny Komáromban: ‘Jónás és a cet’-

2018/12/21

Idén már másodszor került megrendezésre a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont és a Patrona Nostra Kht. által meghirdetett bibliai témájú rajzverseny, melynek ‘Bárka’ lett a neve az első megalkotásra szánt témából kiindulva, ami akkor a ‘Noé bárkája’ volt. Idén az alkotók Jónás próféta és a cethal tematikáját dolgozhatták fel.

A képzőművészeti rajzversenyre a felvidéki magyar egyházi intézmények lettek megszólítva. A megmérettetésbe idén tíz oktatási-nevelési intézmény kapcsolódott. A győztesek Dunaszerdahely, Szepsi, Csallóközaranyos, Óvár, Szádudvarnok, Nagymegyer, Alistál, Ipolyság, Gúta és Komárom iskoláiból, óvodáiból kerültek ki.

 

 

A rajzversenybe négy kategóriába lehetett benevezni: az A kategória az óvodásoké, a B kategória az alsó tagozatosoké, a C kategória a felső tagozatosoké, és a D kategóriába, mely a gimnáziumi tanulóké volt. A B kategóriát a zsűri ketté szedte. B1 (1.-2.osztályos tanulók), illetve B2 (3.-4. osztályos tanulók) kategóriára.

 

 

A nyitóbeszédet a Marianum Egyházi Iskolaközpont igazgatója, aki egyben a Patrona Nostra Kht. elnöke, PaedDr. Madarász Róbert mondta. A rajzverseny díjátadójára december 20-án került sor a Marianum Egyházi Iskolaközpont aulájában, ahol 258 alkotásból 54-et díjaztak. “Azért lett karácsony előtt a díjkiosztó, mert szerettünk volna a gyerekeknek minél nagyobb örömet okozni a díjakkal és az alkotás örömével. Jövőre József története lesz a téma, úgyhogy akár már most is lehet rajta gondolkodni. Mindekit várunk vissza jövő karácsonykor is.” – tájékoztatta portálunkat Vas Katalin, a verseny főszervezője.

 

 

Vas Katalin elmondása szerint ez a verseny egy álomból alakult ki. Szeretett volna a Marianum Egyházi Iskolaközpontnak egy országos rajzversenyt szervezni, valamint visszaadni azt az örömöt is, amit annak idején ő kapott az ilyen rajzversenyeken.

 

(komaromonline.sk- MA, fotók: a szerző)

 

 

Hozzászólások

hozzászólás