komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Beutaló nélkül lehet menni a szakorvosokhoz

Az egyre komolyabbra forduló koronavírus járványra reagálva az Általános Egészségbiztosító (VšZP), valamint a Dôvera és a ZP Union egészségbiztosító társaság vezetősége is úgy döntött, hogy október elejétől meghatározatlan ideig nem igényli, hogy a betegek a körzeti orvosuk által kiadott beutalóval vegyék igénybe a szakorvosi ellátást.

„Mostantól ügyfeleinknek nem kell beutalóért várakozniuk a háziorvosnál. A biztosító enélkül is fedezi majd a szakorvosi vizsgálatok költségét” – tájékoztatta Matej Neumann, az Általános Egészségbiztosító szóvivője a TASR hírügynökséget.

Portálunknak ezzel kapcsolatban a komáromi Hedera Egészségügyi Központban rendelő Germán János orr-fül-gégész szakorvos elmondta, hogy a járvány megjelenése óta rendelőjükben már korábban is fogadták az akut otorinolaryngológia problémákkal érkező betegeket. Azt azonban hangsúlyozta, hogy mindez kizárólag a hirtelen fellépő akut esetekre vonatkozik, azokra nem, akik krónikus tünetekkel küszködnek csak mindezidáig halogatták az orvoslátogatást. A betegeknek, ahogy a többi szakrendelőben is, minden esetben előzetesen telefonon kell bejelentkezniük.

Ezidáig a nőgyógyászati-, bőrgyógyászati-, fogászati-, pszichiátriai és a szemorvosi szakrendeléseket lehetett beutaló nélkül látogatni. Most a sor ismét kibővült.

(komaromonline.sk, forrás TASR)

Hozzászólások

hozzászólás