komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Benében verekedésbe torkollott a lakossági fórum

 

FRISSÍTVE – 2021.4.7. – Tárnok Magda város képviselő reakciójával (lejjebb)

 

Egy férfi két alkalommal is arcon ütötte Peter Šimon vállalkozót, amikor üzlettársával együtt a helyi lakosokkal találkoztak, hogy megvitassák azt az építkezést a volt benei óvoda területén, amely ellen a helyiek petíciót indítottak – írja az Új Szó.

Március 24-én kora este az építkezést tervező Peter Šimon és üzlettársa a beruházás helyszínen egy lakossági fórum keretében mutatták be a terveiket a jelenlevőknek. Az építkezést a volt benei óvoda területén szeretnék megvalósítani, de a környék lakosai ez ellen peticióban tiltakoztak. A “benei óvoda ügyét” nyilvánosan is felvállalta Tárnok Magda városi képviselő, aki pontos információk hiányában is (ami egy városi képviselőtől nem nagyon szerencsés dolog), de a petíciót szervezők oldalán áll,. A találkozót azzal a céllal szervezték, hogy párbeszéd alakuljon ki és megnyugtassák a kedélyeket, hogy a környezetbe illő épületeket, azaz két társasházat szeretnének felhúzni az egykori benei óvoda területén. Még csak nagyjából 10 perce tartott a találkozó, amikor Peter Šimon elbeszélése szerint megállt mellettük egy Hyundai márkájú személyautó, amiből egy férfi ugrott ki.

„Soha életemben nem láttam őt. Odafutott hozzánk, először a kollégámra kezdett el trágár módon kiabálni: “Te szemét g..i, ki fogunk nyírni!” Odaléptem s mondtam neki, nyugodjon meg, ha vannak kérdései, tegye fel őket, megpróbálunk válaszolni. Ekkor hasonló módon rám is elkezdett üvöltözni. Ismét nyugtatni próbáltam, erre ő ököllel megütött. Az volt az érzésem, hogy provokálni akart, de nem sikerült neki. Lefogtam őt, ne tudja folytatni a támadást. Amikor úgy tűnt, hogy megnyugodott, akkor elengedtem, majd hívtam a rendőröket. Erre az ismeretlen ismét odajött: “Hívtad a rendőröket, te g..i?” Azt válaszoltam, nyugodjon meg, itt lesznek a járőrök és megbeszéljük, mi is a gond. Erre azt válaszolta: “Úgyis el lesz rendezve, mert a feleségem bírónő.” Ekkor másodszor is megtámadott, ismét megütötte a fejemet, én újra lefogtam. Akkor elkezdte azt játszani, hogy én meg akarom őt ölni, pedig én csak a kezeit fogtam a földön, hogy ne tudjon tovább bántalmazni” – nyilatkozta a sértett vállalkozó az Új Szónak. A tettes ezután elhajtott, nem várta meg a rendőröket.

A találkozón részt vett két városi képviselő is Andruskó Imre és Tárnok Magda. Šimon üzlettársának pedig más helyi lakosok jelezték, hogy ők is hajlandóak tanúskodni.

Peter Šimont az incidens után kivizsgálták a kórházban. Szabad szemmel látható sérülései egy monokli és egy feltépett szemöldök, valamint több karmolásnyom látható rajta. Szerda este rosszul lett vacsora közben, nem tudott tévét nézni, szédült. Csütörtökön is volt orvosnál, a neurológus könnyebb agyrázkódást állapított meg nála és betegállományba helyezte. Mint mondja, sokkolja az, hogy ilyesmi megtörténhet: „Úgy néz ki, ide fajul az emberek, vállalkozók elleni bujtogatás Komáromban”.

A járőrök jelezték, garázdaságnak minősülhet az eset, ám csütörtökön Šimon megtudta, a rendőrség mindössze 30 eurós büntetéssel akarja lezárni az ügyet, melyet az elkövetőre rónának ki. Ráadásul mindezt anélkül, hogy a tanúkat meghallgatnák. „Számomra ez elfogadhatatlan, óvást fogok benyújtani az ügyészségreˮ – közölte a vállalkozó, aki azt gyanítja, hogy a rendőrség „belenyúlt a dologbaˮ – nyilatkozta be az Új Szónak.

(komaromonline.sk, forrás Új Szó)

                                                 ———————————————————————————–

Tárnok Magda városi képviselő kérésére az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a témával kacsolatos reakcióját:

„A 2 lakótömb megépítését a beruházó maga kérte, 2020.12.17-én lett leadva az iktatóba. Bizonyítható. Nem én találtam ki. Majd február 6-án egy rövid bejegyzésben tájékoztattam a lakosokat a beruházási tervekről, melyekről mit sem tudtak (FB csoportbeli bejegyzés, a mai napig megtekinthető). Utána két petíció keletkezett, melyet a lakosok indítottak – egyiket sem én szövegeztem, amit több lakos is nyilvánosan tanúsít, arccal, névvel (I.,II. lakótelep, Bene Facebook csoport, március 20.). Mindkét petíció feltüntetett képviselője R. Norbert, aki a volt óvoda mellett lakik. Az első petíció, melyet nem tudom, ki fogalmazott meg, sajnos hibát tartalmaz, melyben 4 szintnél magasabb épületek ellen tiltakoznak (prevaha bývania v RD „nad 4 NP“) . Innen eredhet a szóbeszéd, hogy 4-5 emeletes házak épülnének. Ezt a petíciót, melyet 2020.2.12-én adtak le, az első lakossági fórumon láttam először, február 17-én, mégis az a vád ért, hogy én adtam rossz információt a lakosoknak. A második petíciót (melyet február 23-án adtak le az iktatóba) is csak lakosként, civil aláíróként láttam készen, bár előtte beszéltünk róla a fórumon, hogy kell kinéznie, a vállalkozó kérvényére kell reagálni benne stb. A lakosok éltek petíciós jogukkal. Ezúttal majdnem 300-an írták alá. Március 4-i bejegyzésemben, ami miatt támadtak, említettem, hogy: „nem hivatalos információk szerint 2 darab – 3 vagy 4 emeletes lakóház“-at, melyet utólag javítottam (feltüntetve a bejegyzésben). Valószínűleg „szinteket“ kellett volna említenem, de ez a szöveg már a 2. petíció leadása UTÁN látott napvilágot, így nem vettem rá semmi rosszra vele a lakosokat (így utólag). Ha befolyásolni tudnék többszáz beneit, akkor gratulálhatnék magamnak, de azt hiszem, ezt nem mondhatom el. Pontosan ezért jogtalannak és igazságtalannak érzem, hogy az önök portálja ahelyett, hogy utánajárt volna, mert a „valaki azt mondta“ nem nagyon számít hiteles forrásnak, inkább rám hárította a felelősséget. Mindemellett  az Új Szó azon cikkét idézte, mely szintén egyoldalú és nem kérdezi meg a másik felet. Egyszerűen valakit irritált, hogy tájékoztattam a lakosokat arról, mi történik otthonaik körül és így kellemetlenségeket okoztam. Tényszerű, rövid tájékoztatás volt, s elutasítom, hogy hergelő lett volna. A február 5-én közzétett, szokásos testületi beszámolómat illetően pedig szintén elutasítom, hogy pontatlan, vagy hergelő lett volna. Valaki szándékosan próbálta megsérteni a becsületemet. De ettől függetlenül a lakosok érdekvédelmi petícíója mellett bármikor kiállnék. Újra.“

 

Hozzászólások

hozzászólás