komaromonline.sk
HÍREK
Bemutatkoztak a Független Erők Csoportját alkotó képviselőjelöltek
  •   

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a november 4-ei megyei önkormányzati választásokon közösen induló négy független jelölt, Szénássy Tímea, Varga Tamás, Forgács Attila és Forró Tibor; valamennyien független önkormányzati képviselők saját városukban, az első kettő Komáromban, a két utóbbi Gútán.

balról: Szénássy Tímea, Forgács Attila, Varga Tamás és Forró Tibor

„Megdöbbentő tény, hogy Nyitra megyében a megyei választásokon alig 20 százalék körül mozog a választási részvétel. Az emberek nem érzik magukhoz közelinek a megyét, nem is tudják, milyen, őket is érintő döntések születnek ott. Pedig éves szinten 180 millió eurós költségvetésből gazdálkodik a megye. Ez az érdektelenség annak is betudható, hogy a megyei képviselők a négy éves ciklus alatt szinte egyáltalán nem jelennek meg a választók körében, nem tájékoztatják őket a történésekről, döntésekről. Mi, megyei képviselőkként, ezen a rossz tendencián szeretnénk változtatni és közelebb hozni a megyét a választókhoz” – mondta Forgács Attila. “Ha megkérdeznének bárkit az utcán, hogy mondjon négy megyei képviselőt, szinte biztosan nem tudnának! Mi olyan négy képviselő leszünk, akikről biztosan hallani fognak a választók!” – tette hozzá.

Nem véletlen, hogy függetlenként indulnak, Varga Tamás szavai szerint a Komáromi járásban az elmúlt választási időszakokban a pártok jelöltjei domináltak, de mihelyt bejutottak a megyei testületbe, elüldögéltek babérjaikon. „A független képviselőknek nem kell magukat a pártfegyelemhez tartaniuk, saját lelkiismeretük, legjobb tudásuk szerint szavazhatnak” – tette hozzá, nem titkolva azt sem, hogy ő is pártszínekben jutott be a városi képviselőtestületbe, de miután a Híd párt koalícióba lépett tavaly az SNS és a SMER pártokkal, kilépett a Híd-ból –  tehát van összehasonlítási alapja.

Forró Tibor ugyancsak hat évnyi városi önkormányzati tapasztalataira hivatkozva állította, hogy függetlenként minden jó ügyet tudnak támogatni, bármely oldalról érkezzék is a javaslat. Ezt a gyakorlatot szeretnénk folytani megyei képviselőkként. Szénássy Tímea kifejtette: minden lehetséges fórumot kihasználnak a választópolgárok megszólítására, részvételre buzdítva mindenkit, különösen a fiatalokat, akik az idősebb generáció tagjainál is közömbösebben viseltetnek a közügyek iránt. „El kell nekik magyarázni, mi is a megyei választások tétje. Nem minden ugyanis, hogy az éves költségvetési keretből mennyi jut a déli járásoknak” – tette hozzá.

SZÉNÁSSY Tímea, Mgr. – közgazdász, független komáromi városi képviselő, az iskolaügy, kulturális és ifjúságügyi bizottság elnöke, magánvállalkozó

FORGÁCS Attila – a gútai városi TV igazgatója, független önkormányzati képviselő, a helloGúta PT egyik alapítója, a slam poetry felvidék egyik alapítója, a Contendo Kevert Harcművészeti klub elnöke

VARGA Tamás, JUDr. – jogász, független komáromi városi képviselő, a közrendi, közlekedési és környezetvédelmi bizottság elnöke

FORRÓ Tibor, Ing., Mgr. – végzettségét tekintve ipari automatizációs mérnök (FEI STU BA) és vállalatstratégiai menedzser (FM UK BA), jelenleg magánvállakozó. A gútai önkormányzat független képviselője, a testület mellett működő idegenforgalmi és energiagazdálkodási bizottságának és a Fiatal Független Képviselők frakciójának elnöke. Valamint a helloGúta PT és a BC Knives PT elnöke.

Újságírói kérdésre, hogy melyik megyeelnök-jelöltet támogatják majd, kifejtették: senki mögé nem sorakoznak fel, bárkivel el tudják képzelni az együttműködést, kivéve a szélsőségeseket. Két elnökjelölt már meg is szólította őket, de neveket nem árultak el. Varga Tamás ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Milan Belica jelenlegi megyeelnök, aki újból indul a posztért, korábban a magyarok ellen alakult szlovák nagykoalíció jelöltje volt.

Beszámoltak arról is, hogy rövid időn belül sikerült összegyűjteniük az induláshoz szükséges támogatói aláírásokat, ami szerintük annak a jele, hogy a polgárok bíznak a független jelöltekben. “Meglepődtünk azon, hogy a szükséges aláírások többszörösét gyűjtöttük össze, ami arra is bizonyíték, hogy a választópolgárok pozitívan állnak a független jelöltekhez, ugyanis már belefáradtak a pártok igérgetéseibe és félrevezetéseibe – tette hozzá Varga Tamás.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook