komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

„Barátságos” tolvaj Komáromban – FOTÓ

  •   

2019/1/22

FRISSÍTVE : 2019/2/5 fotóval a cikk végén

 

A rendőrség rendszeresen találkozik idősek ellen elkövetett bűncselekményekkel. A nyugdíjas korú lakosok jóhiszeműségük, gyanútlanságuk és óvatlanságuk következtében gyakran válnak csalók és tolvajok áldozatává.

Miután január 22-én, ismeretlen tettes egy régi bevált trükköt alkalmazva, időskorú sérelmére lopást követett el Komáromban, a rendőrség még nagyobb óvatosságra és odafigyelésre inti a lakosokat.

A tettes valószínűleg előre kifigyelte a 68 éves nyugdíjast, majd egy kedvező pillanatban megszólította a Petőfi utcán. Régi munkahelyi ismeretségre hivatkozva beszélgetést kezdeményezett. A későbbi sértett hiába ismételgette, hogy nem ismerik egymást, az ismeretlen férfi hajthatatlan volt. Miután a beszélgetéssel sikerült elterelnie a sértett figyelmét, búcsúzáskor megölelte. Közben azonban az idős férfi kabátjának felső zsebéből sikeresen eltulajdonított 400€ készpénzt. A sértett csak később vette észre, hogy meglopták.

A nyomozás sikerességének az érdekében a rendőrség kéri a lakosságot, hogy ha bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, azt jelentsék ill. írják meg üzenetben a rendőrség facebook oldalán. Abban az esetben, ha valakit ismét megpróbál becsapni és meglopni, próbálják meg alaposan megfigyelni, hogy minél pontosabb személyleírást tudjanak adni róla.

A keresett személy magyar nyelven beszélő, 170cm magas, bajuszt visel. A tett elkövetésekor munkaruházatban volt.

A rendőrség lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

A rendőrség a hivatalos facebook oldalán hozta nyilvánosságra annak a férfinak a fotóját, aki a fenti esetben tanúskodhat. Aki felismeri az illetőt, hívja a rendőrség számát, illetve jelezze a facebook oldalukon: 

   

(Božena Bruchterová, Nyitrai Rendőrkapitányság szóvivője, nyitókép illusztráció)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.