komaromonline.sk
HÍREK
Balesetveszélyes állapotba került a volt poliklinika épülete
  •   

A balesetveszély elkerülése, a járókelők testi épségének megőrzése érdekében hamarosan védőhálóval borítják be a Klapka téren álló egykori egészségügyi központ épületét. 

Németh Iveta, a városi hivatal vagyonkezelési főosztályának vezetője a legutóbbi testületi ülésen terjesztette be az erre vonatkozó anyagot, 10 ezer euró felszabadítását kérve erre a célra a tartalékalapból. Az épület évek óta lakatlan, nincs fűtve, nem végezték el rajta a legalapvetőbb karbantartási munkálatokat sem, és mára katasztrofális, balesetveszélyes állapotba került.

A falakról a járdára hull a vakolat, ezért vagy körbe kellene keríteni az épületet, egy négy méter széles védősávot kialakítva körülötte, vagy legalább hálóval bevonni, hogy biztonságosan lehessen a tövében közlekedi. A statikus megvizsgálta az ingatlant és több intézkedést javasolt, egyebek mellett a meglazult vakolat, illetve díszítő elemek eltávolítását, a tető rendszeres ellenőrzését és a hiányzó részek pótlását.

A szóban forgó, egykor szebb napokat látott épület a belváros egyik szégyenfoltjává vált az elmúlt évek során. Komárom már az kilencvenes évek végén, az egészségügyi rendszer átalakításakor meg szerette volna szerezni az ingatlant, ami akkor nem sikerült, és Nyitra megye tulajdonába került. A megye nagyon rossz gazdának bizonyult, az alapvető állagmegőrző beruházásokat sem végezte el, ezért egyre rosszabb állapotba került. Komárom éveken keresztül kereste a legjobb megoldást, miként tudná megszerezni az épületet, végül 2011-ben ingatlancsere útján szerezte meg a megyétől; a csereingatlanok értéke 780 ezer euró volt. A város azonban azóta sem tudott mit kezdeni vele, önerőből nem tudta felújítani, és pályázni sem pályázott. Többször felkínálta eladásra, de komoly vevő nem jelentkezett.

A legjobb természetesen az lenne, ha a város végre komoly befektetőt találna az épületre, mert félő, hogy lassan összedől az egész.

(komaromonline.sk)

A galériában nagyon elszomorító képek láthatók az épület jelenlegi külső állapotáról:  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook