komaromonline.sk
MOZAIK
Az útmenti diószedők veszélyeztetik az autósokat
  •   

Az út mellet diót szedők nemcsak az életüket kockáztatják, hanem veszélyeztetik a közúti forgalom biztonságát és folyamatosságát is – áll a Nyitrai Kerületi Rendőrség tájékozatójában.

Az utak melletti diófák kétségtelenül vonzzák a ‘gyűjtögetőket’, akik fákról nemcsak botok segítségével szedik le a diót, hanem felszedik azt sok esteben az útról is. Az ilyen szakaszokon közlekedő vezetők gyakran nehéz vezetési körülményeket tapasztalnak. A rendőrség ezért elsősorban a vezetőket figyelmezteti a lehetséges veszélyre, mely az út mentén sötét, tükröző elemek nélküli ruhát, és nem szabályosan parkoló autókat takar.

Le kell szögezni, hogy rendőrök nem az “illegális” gyűjteményt ellenőrzik, figyelmük csak az előírások betartására fókuszálódik. A másod- és a harmadosztályú utak esetében a jármű az út szélén parkolhat, de a forgalmi sávnak legalább három méter szélesnek kell lennie, mindkét irányban. A vezető nem hagyhatja el az autóját, gyenge látási viszonyok között. Ha mégis, akkor “reflex” mellény viselése kötelez. Sőt, biztosítaniuk kell azt is, hogy nem szennyezik az autóutat.

Saját biztonságuk érdekében arra kérjük a polgárokat, hogy megértsék mekkora felelősséget vállalnak magukra, ha az úton közlekednek. A legjobb módja ennek a szabályok tiszteletben tartásán és a tolerancián alapul. “- mondta el Božena Bruchterová, a Nyitrai Kerületi Rendőrség szóvivője.

(komaromonline.sk – MA, forrás: KR PZ Nitra, nyitókép: illusztráció)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook