komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Az Eötvös suli is bekapcsolódott az Önkéntesség hetébe

Szlovákiában szeptember 16. és 22. között rendezték meg az Önkéntesség hetét. A jótékony kezdeményezéshez az önkormányzat felhívására iskolánk három felső tagozatos évfolyama is csatlakozott.

Önkéntes megmozdulásunk 2020. szeptember 24-én, csütörtökön öltött formát az iskola környékén és a város több pontján való szemétgyűjtésben. Az önkormányzat által biztosított szemeteszsákokkal és gumikesztyűkkel „felfegyverkezve“ a három évfolyam osztályai bevették a város több pontját. A hetedik évfolyam tanulói az Eötvös utca felüljáró felőli végén és a környező utcák háztömbjei mentén raktak rendet. A nyolcadikosok a városi parkokat célozták meg a Tiszti pavilon és a Termálfürdő mentén. Kilencedikes tanulóink a hetes lakótelep rakparti részén és annak környékén gyűjtöttek össze nagy mennyiségű hulladékot. A szemetelés elleni „hadjáratunk“ során több meglepő, oda nem illő, hulladéknak nem minősülő tárggyal találkoztunk, ami tanulóink számára is megmutatta, milyen módon tűnnek el az értékek napjainkban.

 

 

Az Önkéntesség hete remek alkalmat biztosít arra, hogy iskolánk tanulói példát mutatva, önkéntes munkával, tevékenyen vegyék ki részünet a megmozdulásból. Ezzel is nyomatékot szerezve az önkéntes munka fontosságának és létjogosultságának társadalmunkban. Reményeink szerint városunk lakói értékelik majd önkéntes megmozdulásunkat, és a jövőben velünk együtt vigyáznak környezetünk tisztaságára.

 

????????????????

(Majer Péter, az iskola igazgatója)

Hozzászólások

hozzászólás