sze. jan 22nd, 2020

komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Átadták a csónak- és vizibiciklikölcsönzőt

  •   

2019/8/22

Idén tavasszal döntöttek a képviselők egy negyedmilliós pénzcsomag keretén belül csónak- és vizibiciklikölcsönző kialakításáról a Holt-Vágon, melyre 40 ezer eurót hagytak jóvá.

A kölcsönzőt városi területen alakították ki, részben azon a telken, melyen annak idején az első Tocsi csárda működött, később a horgászszövetség költözött be, majd a város polgárvédelmi részlege felügyelte. Részben pedig a mellette fekvő telken, amelyet eddig az egyik úszóklub bérelt szimbolikus összegért.

 

 

„A Holt-Vág és környéke egy olyan rekreációs célpont, amely mind a komáromiaknak, mind a turistáknak számtalan lehetőséget rejt. Ezt sajnos korábban nem használta ki a város, amin most egy átfogó tervvel változtatni szeretnénk. Célunk, hogy Komárom egyik kedvenc pihenőzónája legyen a tó és környéke, ahol színvonalas szolgáltatások várják a kikapcsolódni vágyókat“ – nyilatkozta Keszegh Béla polgármester.

 

Nagy Tamás a Comorra Service működtető cég igazgatója és Keszegh Béla polgármester

 

5 csónakot és 5 vízibiciklit vásároltak. Egyelore egy 12 méter hosszú és 2 méter széles úszó stéget kapcsoltak a vízpartra, a már meglévő lépcsőkhöz – ehhez kötötték ki a csónakokat. De ezt a késobbiekben bovíteni szeretnék. Két lakókonténer került még a partra, az egyikben iroda működik, a kölcsönzéssel kapcsolatos teendők intézésére, a másikban toaletteket, vizesblokkot és raktárat alakítottak ki.

 

 

A kölcsönző területén egy büfé is üzemel, valamint padokat és asztalokat helyeztek ki a környékére. A büfében finom halfinomságok is kaphatóak. A helyszínen kerékpárt, tandemet és rollert is lehet kölcsönözni. A későbbiekben más úszó alkalmatosságok beszerzése, például az állva evezős szörfdeszkák (elterjedt angol nevén SUP) is hozzáférhetőek lesznek.

 

 

A nyári időszakban – az időjárástól függően – minden nap 10.00 – 18.00 óráig nyitva tart a csónakkölcsönző. A kölcsönzés díja 5,- € egy órára.

(komaromonline.sk-MA)

 


  •   

Hozzászólások

hozzászólás