komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Aki nem tud regisztrálni oltásra, annak segít a város

 

Komárom város vezetősége szeretné, ha mindenki számára elérhetővé válna a védőoltás, ehhez azonban első lépésben egyenlő esélyeket kell teremteni a lakosoknak a regisztrációhoz. Köztudott, hogy sok egyedül élő, idős ember számára okoz gondot a modern kommunikációs eszközök használata, ezért a város elindított egy új projektet, melynek keretén belül a városi hivatal munkatársai segítenek mindenkinek, aki igényli, a jelentkezésben.

Akinek lehetőségében áll, vagy a családi/baráti körükben van valaki, aki segíteni tud, a https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia címen tud regisztrálni az oltásra.

Azoknak a lakosoknak, akik nem tudnak regisztrálni, a városi hivatal munkatársai szívesen segítenek. Egy központi telefonszámon (035-28 51 205) lehet jelezni az igényüket (munkanapokon 7:30 és 17:00 között), ahol a hivatal alkalmazottjai felveszik az adatokat és tájékoztatnak a részletekről. Amennyiben az érdeklődőnek nincs mobiltelefon száma és email címe, úgy a hivatal segít a kapcsolattartásban, hiszen ezeken keresztül érkezik a meghívó az oltásra. A telefonos jelentkezés után a szociális osztály munkatársai lépnek az érintettekkel kapcsolatba. Amennyiben az érintett személy korlátozott a mozgásában, meglátogatják az érdeklődőket.

A városi hivatal munkatársai szükség esetén (nincs mobil vagy email) az értesítést is figyelik, majd az időpont megadása után jelzik az érintetteknek, hogy elérhető az oltás. Szükség esetén a városi hivatalban igényelhető a szociális taxi, amivel elviszik az érintettet háztól-házig az oltásra. Indokolt esetben a hivatal kíséretet is biztosít.

A napokban újabb korosztály számára is megnyílt a központi oltási váróterem. A lakosok már 55 éves kor felett is regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra. A bejelentkezést követően a regisztráló személy adatai bekerülnek az előjegyzési rendszerbe. Abban az esetben, ha a számukra megfelelő oltóanyag elérhetővé válik, értesítést kapnak az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről.

A városi hivatal munkatársai megtesznek mindent azért, hogy mindenkinek elérhető legyen az oltás.

(komaromonline.sk, forrás kvh, nyitókép index.hu)

 

Hozzászólások

hozzászólás