komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Afrikai piac Komáromban – A nyaralás garantált élménye

A jelenlegi bizonytalan időszakban sokan töltik belföldön, vagy éppen otthon a szabadságukat, de ez nem jelenti azt, hogy ne engedhetnének meg maguknak egy kis jelképes egzotikus utazást.

Mindazok, akik szeretnének megismerkedni Afrika színes, zsibongó világával, belekóstolni a távoli tájak gasztronómiájába, most augusztus 9-én, vasárnap a cseh-ugandai Virunga társaság projektjének köszönhetően a komáromi Matica – ház előtt megtehetik.

Afrika zamatos gyümölcseivel, illatos fűszereivel, friss kakaóbabjaival, egzotikus lekvárjaival és természetesen egyedi, őshonos kávéfajtáival ismerkedhetnek meg a távoli kontinensre kíváncsiak.
A reggel 9 órától 15 óráig tartó különleges hangulatú vásárban a nálunk is közismert ananász, avokádó, banán mellett helyet kapnak az olyan különleges ritka gyümölcsök is, mint a kenyérfa termése a jackfruit.

 

A kínálat garantáltan friss lesz, hiszen a közvetlenül az őstermelőktől vásárolt gyümölcsszállítmány még úton van a prágai repülőtér felé.

Vasárnap a cég cseh alkalmazottjai a higiéniai előírások maximális betartása mellett szívesen segítenek majd a vásárlásban, a különböző árkedvezmények és akciók – két mangó mellé például egy maracuját adnak – ismertetésében.

Az érdeklődőket a nap folyamán ingyenes kulturális programokkal várják. A nap záróakkordjaként pedig 16:45 órától a Tiszti Pavilonban lévő Amfiteátrumban a komáromi Slovenskí rebeli néptánccsoport Locsogás c. előadása (Taľafatky) biztosítja a felhőtlen szórakozást.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

(komaromonline.sk, MS)

 

Hozzászólások

hozzászólás