komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A szünet előtti utolsó hétre kinyit az összes iskola

„A tanév utolsó hetére, azaz június 22-től az alapiskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolákba. – jelentette be pár napja Igor Matovič kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján Branislav Gröhling oktatási miniszter. – Az iskolába járás azonban nem lesz kötelező és nem lesznek év végi zárófelmérések sem. “

Június 10-től az iskolák napi tíz órán át lehetnek nyitva a jelenlegi kilenc helyett. Folytatódhat a tanítás művészeti iskolákban és kinyithattak a szabadidőközpontok.

Június 15-től eltörlölték az oktatási intézményekben a kötelező testhőmérséklet-mérést és a gyerekek maximális létszámára és a csoportos foglalkozásokra vonatkozó korlátozásokat. A pedagógusok ismét összevonhatják az osztályokat, így az osztálytársak ismét együtt vehetnek részt a tanórákon. Hogy a szülők ismét bemehetnek-e az iskolaépületekbe, illetve mennyi ideig tartózkodhatnak ott, arról minden esetben az adott intézmény igazgatója dönthet.

„Feltételezésünk szerint az iskolák a jövő évi tankönyvek és a bizonyítványok kiosztására fogják kihasználni ezt a hetet. “ – fűzte hozzá a miniszter.

(komaromonline.sk, forrás TASR, nyitókép illusztráció)

Hozzászólások

hozzászólás