komaromonline.sk
HÍREK
A Munka utcai sulisok megnyerték az irodalmi versenyt
  •   

„Verecke híres útján jöttem én”

címmel hirdette meg a gútai Corvin Mátyás Alapiskola a Nyugat c. irodalmi folyóirat 1. generációjának munkásságáról szóló versenyét.

fotó/illusztráció

A versenyben háromtagú csapatok mérték össze tudásukat. Iskolánkat Keserű Borbála, Szalay Mátyás és Téglás Panna 9. b osztályos tanulóink képviselték „Nyugatra fel!”nevű formációjukkal. Hosszas felkészülésre nem volt módjuk, csupán a nyolcadik évfolyam irodalomóráin elsajátított ismereteikre hagyatkozhattak. A verseny 10 fordulóban zajlott, 0. fordulóként egy prezentációt kellett bemutatniuk a csapatoknak. A MUAI csapatából ezt a feladatot Bori vállalta magára, aki érdekesen és frappánsan mutatta be Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül c. regényét, kedvet csinálva akár annak elolvasásához is. Az egyes fordulókban a zsűri részletekbe menő alapossággal kérte számon Ady Endre, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Juhász Gyula, Babits Mihály, Tóth Árpád, Karinthy Frigyes életének egyes állomásait, műveik ismeretét, az általuk használt költői, stilisztikai eszközök ismeretét, múzsáik kilétét, s a hozzájuk fűződő viszonyukat.

Keserű Borbála, Téglás Panna és Szalay Mátyás 9. b osztályos tanulók

A lexikális tudáson kívül –melyben Panna biztos támasznak bizonyult- tanulóink kreativitásukat is megcsillogtathatták: humoreszket írtak Adyról Karinthy után szabadon, az activity-s fordulóban pedig Mátyás nagyon találóan írta körül a Nyugattal kapcsolatos fogalmakat. Így ezeket csapattársai könnyedén kitalálták, ezáltal a legtöbb pontot szerezték ebben a fordulóban.

Tehetséges gyerekeink megnyerték a versenyt, ám a kapott díjakon kívül mást is magukkal vihettek a rendezvényről: az élményt, hogy a tudás nemcsak hatalom, hanem akár öröm forrása is lehet, melyben olykor nagyon jóleshet megmártózni.

(Habán Hajnalka, a tanulók magyar szakos pedagógusa)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook