komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A Munka utcai iskola új sportpályával büszkélkedhet

 

Ma délelőtt hivatalosan át lett adva a Munka Utcai Alapiskola negyvenhárom ezer euróból megújult sportpályája, így hosszú idő után végre megfelelő körülmények között sportolhatnak az intézmény tanulói.

Az ünnepélyes átadón Keszegh Béla Komárom polgármestere és az iskola igazgatónője Károlyi Szikonya Judit közösen emelték le a piros szalagot a fehér díszpárnáról a zöld pálya fölött. Az átadást szimbolizáló szalag átvágása után Keszegh Béla elmondta, hogy ugyan a város önkormányzatának a sportlétesítmények felújítására eredetileg tervezett kétszázezer eurós pénzalapot a koronavírus -járvány miatt le kellett redukálniuk, de az iskolák sportlétesítményeinek felújítását és a városban lévő lakossági szabadidő-és tömegsport létesítményeket továbbra is igyekeznek támogatni.

 

Keszegh Béla polgármester és Károlyi Szikonya Judit iskolaigazgató átvágják a szalagot – fotó/komaromonline.sk

A Munka Utcai Alapiskola városunk egyik legrégebbi magyar tannyelvű oktatási intézménye. Az iskolát 1963-ban az akkor még Magyar Tannyelvű Gimnázium épületében indították el. A jelenlegi A és B épületet 1965-ben adták át. Kezdetben még szlovák és magyar osztályokkal működött. Az egyre emelkedő érdeklődéssel és a beíratott gyermekek számának emelkedésével arányosan egyre komolyabb gondot okozott a helyhiány. Ennek megoldására kezdték meg a Ján Ámos Komenský Alapiskola építését, így 1976-tól a Munka utcai iskola osztálytermeit már kizárólag magyar anyanyelvű kisdiákok népesítették be. Az iskolában folyó kimagaslóan magas színvonalú oktatás tradíciójának és eredményeinek köszönhetően az érdeklődés a mai napig töretlen, jelenleg is több mint ötszáz diák neve szerepel az osztálykönyvekben.

Ép testben ép lélek, tartja a mondás és ez a gyermekekre még inkább érvényes. Egészséges fejlődésük szempontjából létfontosságú a folyamatos mozgás biztosítása, a sportolás lehetősége. A régi, repedezett, ütött-kopott aszfalttal borított sportpálya azonban erre már nem volt alkalmas.

 

Nagy sikere van az új pályának – fotó/komaromonline.sk

A felújítás első részében az elhasznált aszfalt új felületet kapott, majd erre került rá az a modern, rugalmas réteg, amely a mostani előírásoknak minden szempontból megfelel. Az új rétegre több sportág pályája lett kijelölve, így a szabad mozgáson kívül különböző sportversenyek megrendezésére vált alkalmassá. A közelgő tél és hideg idő miatt a kosárlabdapalánkok, kézilabdakapuk, valamint a röplabdaháló egyelőre a szertárban várja a tavaszt és a felső tagozatos diákok visszatérését az iskola falai közé.

 

Az egész iskola területe szép és rendezett – fotó/komaromonline.sk

A jelenlegi rendelet szerint csupán az alsó tagozatosok számára van az iskolákban oktatás, így Komárom város polgármestere által adományozott labdáknak ma még csak az alsó tagozatos kisdiákok örülhettek. Ők azonnal el is foglalták a sportpályát és a hideg, csípős idő ellenére örömmel játszottak, kergették egymást és a labdákat.

 

(komaromonline.sk, JN)

Hozzászólások

hozzászólás