komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A komáromi kórházban is szigorú óvintézkedéseket vezettek be – belépés kizárólag előszűrés után

  •   

Az AGEL csoport tagjaként működő komáromi kórház a COVID-19 vírus hordozóinak kiszűrése végett már korábban bevezette az egykapus beléptető rendszert. Újabb szigorításként ezen a héten az intézmény bejáratánál felállítottak egy előszűrő-sátrat. Kizárólag azok az akut megbetegedésekkel érkezők vagy a sürgős képalkotó vizsgálatra küldött páciensek részesülhetnek kivizsgálásban és orvosi ellátásban, akik átesnek a járványügyi szűrésen.

„Mivel kiemelten fontos számunkra a kórházunk betegeinek és alkalmazottjainak a védelme és biztonsága, minden érkező beteg, – panaszai jellegétől függetlenül – csak előszűrés után juthat be a kórház területére. A szűrőállomáson szakképzett egészségügyi dolgozók fogadják a betegeket. A testhőmérsékletük megmérése után felveszik utazási anamnézisüket, valamint a járványos- és fertőző betegségekre vonatkozó kórelőzményüket. Az adatok valóságát az érkezőnek az aláírásával kell igazolnia. Abban az esetben, ha felmerül a koronavírus fertőzöttségének gyanúja, a beteget a szükséges járványügyi előírásoknak betartása mellett azonnal egy erre kialakított helységben izoláljuk. ” – részletezi a további lépéseket PhDr. Jana Ondrišová a kórház ápolási igazgató- helyettese.

A kérdőívet a beteget kísérő „harmadik” személynek is kötelező kitöltenie és aláírnia. Azokat a pácienseket, akik az előszűrés során nem mutatnak koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket, a sürgősségi ambulanciára irányítják, ahol tüneteik és diagnózisuk alapján már a szakorvosok döntenek kezelésük további protokolljáról.

„A komáromi kórházban mindezidáig koronavírusos megbetegedést nem diagnosztizáltak.” – teszi hozzá PhDr. Jana Ondrišová.

(forrás: Agel SK, nyitókép illusztráció)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

Copyright © 2016-2020 NEC ARTE NEC MARTE P.T. | Newsphere by AF themes.