komaromonline.sk
HÍREK
A komáromi kórház szülészete Szlovákia legjobbjai között
  •   

A kismamák internetes szavazása alapján a komáromi kórház szülészeti osztálya az országban a harmadik legjobb, csupán a pozsonyi Koch szanatórium és a turócszentmártoni egyetemi kórház szerepelt nála jobban. 

illusztráció

A szakmai értékelés és a kismamák által leadott szavazatok összesítéséből más sorrend született: ezen a listán a trencséni, a turócszentmártoni és a pozsonyi -ružinovi kórház áll az élén. A felmérést a Közép-Európai Egészségpolitikai Intézet (HPI) és a Szlovákiai Szülészeti-nőgyógyászati Társaság végezte 52 kórház bevonásával. A szakmai kritériumok között szerepelt például a csecsemőhalandóság, a műszaki felszereltség, az újszülöttekről való gondoskodás stb. „A kismamák a legmagasabb pontszámokat az egészségügyi személyzet szakmai hozzáállásáért, a szülőszobák felszereltségéért, és a csecsemőkről való gondoskodásért adták. A legkevesebbet ugyanakkor a kismama és az újszülött első érintkezésének lehetővé tételéért, a szülés előtti felkészítés minőségéért, illetve a szoptatásra való felkészítésért” – nyilatkozta a sajtónak Silvia Hnilicová, a HPI munkatársa. Megjegyezte viszont, hogy az előző évihez képest a kismamák kevésbé elégedettek, ami a szolgáltatásokkal szembeni növekvő elvárásokkal magyarázható. Az internetes szavazásba 3404 kismama kapcsolódott be.

Szlovákia 53 kórházában 2016-ban 57 717 gyermek látta meg a napvilágot, egy szülészetre átlagosan 1089 csecsemő jutott. A legtöbb újszülött, 3025 a pozsonyi Antolská utcai kórházban volt; Komáromban 983 gyermeket segítettek világra. tavaly.

Gratulálunk!

(komaromonline.sk, forrás-TASR)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook