komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A komáromi kórház a lakosság segítségét kéri, fogytán a vértartalék

 

A komáromi kórházban az utóbbi napokban vészesen fogynak a vértartalékok, ezért a kérik mindazokat, akik segíteni szeretnének, hogy jelentkezzenek az intézmény Hematológiai és Transzfúziós Osztályán.

Véradásra 0918 435 408 telefonszámon történő előzetes bejelentkezés után hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 7:00 és 10:30 között van lehetőség. December 12-én kivételes véradó napot tartanak.

A komoly járványmegelőzési megszigorítások következtében, március 20-tól a véradó állomások nem szervezhetnek mobil véradási akciókat. Eddig az Országos Vérellátó Szolgálat vérkészletének 25-30% -át tették ki a mobilvéradások adományai.

A vérellátás folytonosságának biztosítását rendkívül érzékenyen érintette a véradók számának jelentős csökkenése az elmúlt hónapokban, ugyanis az egyes vérkészítmény tárolási ideje viszonylag rövid. A vér pedig mással nem pótolható, hiánya tragédiákhoz vezethet.

A komáromi kórház, ahogy azt a honlapjukon is feltüntették, mindenkit arra kér, hogy amennyiben tud, lehetősége van rá, jelentkezzen véradásra. Aki vért ad, életeket menthet. És most nagy szükség van arra, hogy segítsünk a komáromi kórházban lévő kiszolgáltatott, beteg embertársainknak.

(komaomonline.sk, AGEL, k:bien)

 

Hozzászólások

hozzászólás