komaromonline.sk
HÍREK
A komáromi erődben lesz Európa legextrémebb kerékpáros versenye
  •   

Európa egyik legkülönlegesebb, extrém kerékpáros versenye az Erőd Ride, amelyet idén már 8. alkalommal rendeznek a dél-komáromi Monostori Erőd labirintusos kazamatáiban, udvarán és árkaiban augusztus 26-án.

foto/Chapo Jácint

A verseny egyediségét a történelmi helyszín adja, a turisták által látogatott, illetve használaton kívüli labirintusokat évben egyszer kerékpárral is bejárhatják a bátor versenyző. A pálya fele-fele arányban betonos, járóköves és füves útszakaszon, illetve sötét, porréteggel fedett szűk, boltíves kazamatákon, izgalmas terepen vezet.

A szervezők – a Komáromi Nyilvánosság Egyesület Street Generations csapata – három kategóriában hirdették meg a versenyt, CC-XC, Women’s és egyéb (minden olyan kerékpár, ami az első kategóriába nem fér bele) kategóriában. A tavalyi évfolyamhoz hasonlóan egyórás körverseny lesz, az nyer, aki egy óra alatt a legtöbb kört teszi meg. A versenyzők számára bukósisak, első- hátsó lámpák megléte kötelező, fejlámpa, erősebb fényű lámpa, porvédő maszk ajánlott!

Nevezni a helyszínen, a verseny napján 13.00 és 14:30 között, vagy a streetgenerations@gmail.com és az aholdonulokisfiu@gmail.com email-címeken lehet. A próbajárás ideje 13.00–14.30, a verseny 15 órakor kezdődik és 16 óráig tart.

Bővebb tájékoztatást az erodride Facebook-oldalon találnak az érdeklődők.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

About the author

komaromonline.sk

Like Us On Facebook