komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A komáromi Eötvös iskola 420.000.000,- forintot kapott Magyarországtól

 

Több évtizede, amikor a komáromi Eötvös Utcai Alapiskola először nyitotta meg kapuit a város magyar anyanyelvű kisdiákjai előtt, még a vadonatúj épület a város egyik büszkesége volt. Mostanra az elmúlt évtizedek nyomot hagytak az épületen és ami egykor korszerű volt az ma már elavult és felújításra szorul, ami december elején a Magyar Kormány 419 millió 900 ezer forintos támogatásának köszönhetően kezdetét is veheti.

Keszegh Béla, Komárom polgármestere ma Eötvös Utcai Alapiskolában tartott sajtótájékoztatón osztotta meg a jó hírt, hogy Potápi Árpád államtitkártól megérkezett a hivatalos visszajelzés, miszerint a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága nemzetpolitikai szempontból 419 millió 900 ezer forintos támogatást ítélt meg Komárom városának, a tanintézmény fenntartójának, az iskola teljeskörű felújítására.

„Szeretném kihangsúlyozni, hogy a támogatás elnyerésében nagyon nagy szerepe volt Majer Péternek az iskola igazgatójának, aki aprólékosan és részletesen kidolgozta a pályázat anyagát. A kiváló és mindenre kiterjedő szakmai előkészítés kulcsfontosságú volt a sikerben. Nagy öröm számomra, hogy végre az iskola kimagasló oktatási színvonalához, amit különböző eredményeik is bizonyítanak, méltó feltételeket tudunk biztosítani. Az Eötvös Utcai Alapiskolával szemben egyre erősödő bizalomnak és érdeklődésnek köszönhetően az elmúlt öt évben folyamatosan bővült a diákok létszáma. Jelenleg 473 tanulójával a város harmadik legnépesebb intézménye, ami az itt oktató és nevelő pedagógusok munkájának a legnagyobb elismerése.” – hangzott el Keszegh Béla polgármestertől.

 

Az Eötvös Utcai Alapiskola épülete – fotó/komaromonline.sk

 

A továbbiakban részletesen beszámolt a december 1-én kezdődő és 2021. október 31-ig tartó felújítás tervezetéről. Az épület teljes mértékű szigetelése, energetikai felújítása, nyílászárók cseréje mellett a jelenleg kihasználatlanul álló teraszt egybeépítik az aulával, ami önmagában 200 000 eurós kiadás lesz. A tervek szerint 140 ezer euró értékben kerül kialakításra műfüves és atlétikai pálya, amivel ennek az olimpiai sportágnak a komoly tradícióját újra tudják indítani a városban. Kulcsfontosságúnak számít majd a megközelítőleg 50 000 euró értékű multifunkciós futballpálya is, amivel a diákok sportolási kedvét rendkívüli mértékben motiválhatják majd. A megújult sportpályáikat az iskola tanulóin kívül a városi sportkluboknak is szívesen a rendelkezésére bocsájtják.

 

Az iskola igazgatója, Majer Péter elmondta, hogy ebben az évben először nyílt az iskolában sport szakirányú osztály 20 fős létszámmal. A tanulók sportolásának biztosítására már adott két vadonatúj tornaterem, atlétikai pálya, füves-és műfüves pálya, röplabda- és kosárlabda pálya. „Természetesen nem lesz minden tanulónkból élsportoló, de nem is ez a kizárólagos célunk. Mi arra törekszünk, hogy diákjaink felnőtt korukra sportszerető, kötelességtudó, kitartó emberekké váljanak. Jövő ilyenkor már kívül-belül felújított és szép lesz iskolánk, ami a hatvanéves jubileumuk kapcsán a felújítás befejeztével hivatalosan is felveszi majd Eötvös Józsefnek az első magyar közoktatásügyi miniszternek a nevét, de továbbiakban rajtunk, pedagógusokon múlik, hogy megtöltsük tudással és tartalommal. Minden téren folyamatos fejlődésre és megújulásra törekszünk. “

 

Majer Péter iskolaigazgató és Keszegh Béla Komárom polgármestere – fotó/komaromonline.sk

Az iskola minden lehetőséget megragad a pályázatok benyújtására. A múlt évben a VÚB Bank alapítványának pályázatába is bekapcsolódtak, melynek köszönhetően tankertet tudtak létesíteni.
A sajtótájékoztatón Keszegh Béla polgármester és Majer Péter, az iskola igazgatója is hangsúlyozta, hogy rendkívül hálásak a Magyar Kormánynak a támogatásért.

(komaromonline.sk, JN)

Hozzászólások

hozzászólás