komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A hétvégén már Komáromban is oltják a pedagógusokat

 

A tegnapi napon megkezdődött és ma folytatódik a pedagógusok regisztrációja a koronavírus elleni oltásra. Míg a múlt hétvégén csupán 14 városban működött oltópont, és ezért sokan kénytelenek voltak egyik járásból a másikba utazni, az előttünk álló hétvégén már 36 oltóközpontot nyitnak, amelyek közt összesen 24 600 adag AstraZeneca vakcinát osztanak szét.

Az oktatási tárca bejelentése szerint Dunaszerdahelyen, Galántán, Dénestorcsmisérden (Dunajská Lužná), Kassán, Léván, Nagymihályban, Rimaszombatban, Rozsnyón és Tőketerebesen és Komáromba is lehetőségük lesz a pedagógusoknak beoltatni magukat a koronavírus elleni vakcinával.

„Köszönjük az egészségügyi miniszternek, a kórházaknak és az önkormányzatoknak, hogy sikerült növelni az októközpontok számát 36-ra. Ez azt jelenti, hogy a pedagógusoknak közelebb lesznek az oltópontok és nem kell annyit utazniuk” – nyilatkozta Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter.

A komáromi kórházban, mely az elsők közt került be az egészségügyi minisztérium által kiválasztott azon 25 egészségügyi intézmény közé, ahol oltópontot létesítettek, január elején kezdték meg az első védőoltások beadását. A pedagógusok oltására már a múlt hétvégén fel voltak készülve. „Nem igazán volt érthető számunkra a minisztérium döntése, hogy a szakmailag felkészült komáromi kórház helyett Nyitrára, ahol magasabb a fertőzöttségi ráta, irányították városunkból és a járásból a pedagógusokat. A hét folyamán rengeteget energiát fektettünk abba, hogy a minisztériumok bővítsék az oltási helyszínek számát. A mostani súlyos járványhelyzetben minimalizálni kell az emberek mozgását és nem felesleges utazásra kényszeríteni őket. Örülök, hogy ezúttal már a komáromi kórházban tudják megszerezni a védettséghez szükséges oltás első dózisát a pedagógusaink. “– informálta portálunkat Keszegh Béla polgármester.

Ezúttal az óvodák, a speciális óvodák és iskolák, az alapiskolák alsó tagozatain, valamint az iskolai klubokban, napközikben dolgozó pedagógiai alkalmazottak, valamint a fogyatékossággal élő tanulók középiskolájában, a gyakorlóiskolákban, a szakközépiskolákban, a középiskolák végzős évfolyamaiban vagy az egészségügyi szakközépiskolában tanító , 55 évnél fiatalabb pedagógusok regisztrálhatnak.

Az iskolaügyi minisztérium közleménye szerint – „Az oltóanyag-kapacitás növekedésével a pedagógusok és a nem pedagógiai alkalmazottak további csoportjai kerülnek sorra, figyelembe véve, hogy az egyes oktatási intézményekben mikor indul újra a tanítás.”

A pedagógusok a minedu.sk oldalon találják meg bővebben a szükséges információkat.

(komaromonline.sk, forrás TASR, nyitókép illusztráció)

 

Hozzászólások

hozzászólás