komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A gyerekek nem lehetnek a járvány vesztesei – gyűjtést indítottak a kilátástalan helyzetbe került tanulóknak a Jókai Mór Alapiskolában

 

A komáromi Jókai Mór Alapiskola mellett működő Pro Pueri polgári társulás nyilvános pénzgyűjtést szervez a járvány miatt szociálisan hátrányos helyzetbe került diákjainak.

Az egy éve tartó világjárvány lassan minden területen felemészti az embereket. Talán nem túlzás azt mondani, hogy lassan nincs olyan átlagcsalád, amelynek ne lennének egzisztenciális félelmei, amely ne kényszerült volna jó esetben hozzányúlni vagy éppen feléni a nehezen félretett tartalékát. Egyre több család él egyik napról a másikra és egyre több gyerek számára válnak távolivá és elérhetetlenné az olyan, eddig a hétköznapi életükhöz magától értetődően hozzátartozó dolgok is, mint a tanszerek vagy az iskolai ebéd.

„Több család, ahol az egyik szülő vagy a szülők elveszítették munkájukat, kért segítséget a szülői munkaközösségtől. Támogatásukra elindítottunk egy gyűjtést, de időközben, látva, hogy egyre többen szorulnak segítségre, felismertük, hogy a helyzetet csak rendszeres adományokkal tudjuk orvosolni. A minisztériumban a jogilag elfogadott, transzparens támogatási rendszerhez szükséges igénylésünket azóta már be is jegyezték, így akik segíteni szeretnének ezeknek a családoknak, gyerekeknek a nyilvánosan bejegyzett számlaszámon tehetik meg. “- ismertette az előzményeket Berta Tünde, a társulás elnökségi tagja.

A továbbiakban azt is megtudhattuk tőle, hogy a befolyt pénzösszegből a gyerekek számára a napközi díjat, az iskolai ebédet, valamint tankönyveket és tanszereket szeretnének biztosítani. Számítanak azonban arra is, hogy lesznek olyan tanulók is, akiknek ennél szélesebb körű támogatásra lesz szükségük. Az egyik többgyermekes család a járvány következtében családfő nélkül maradt. Egy másik kisdiákjuk az édesanyját veszítette el.

Egyre több és egyre nehezebb drámai gyermeksorssal találkoznak a szülői munkaközösség tagjai és pedagógusok.

A nemes karitatív kezdeményezéshez elsőként az iskola legendás tanára Stirber Lajos csatlakozott, aki felajánlotta az iskolában kapható és megvásárolható könyveinek ( 1-2 kötet együtt 10 euró ) a teljes bevételét a rászoruló tanulók megsegítésére.

 

 

„Tisztában vagyunk vele, hogy a jelenlegi helyzet szinte kivétel nélkül mindenki számára nehéz, ezért minden adománynak örülünk, hiszen, ha valaki minden hónapban 5 eurót adományoz, akkor azzal már fedezi egy gyermek féléves étkeztetését. Mivel hivatalosan bejegyzett az adományok gyűjtésére szolgáló számlaszámunk, a gyerekek támogatásával a cégeknek lehetőségük nyílik az adóalapjuk csökkentésére is. “– tudhattuk meg Berta Tündétől.

A számlaszámra azonban kizárólag Szlovákiából lehet utalni, ha valaki külföldről szeretne utalni, akkor annak módjáról a zsulmierukn@gmail.com email címen vagy a +421 (0)35 77 20 119-es telefonszámon teheti meg.

Aki szeretné segíteni a nehéz élethelyzetbe került családokat, gyermekeket a következő számlaszámra küldhet adományt: SK95 5200 0000 0000 1901 6651.

(komaromonline.sk)

 

Hozzászólások

hozzászólás