komaromonline.sk
HÍREK
A gútaiak példaértékű összefogása
  •   

Idén május 27-én, szombaton a gútai vízimalom térségben kerül megrendezésre a DGS Dögös Sprint elnevezésű futóverseny, amelyre ismét három távon (3km, 6km, 12km) mérhetik le állóképességüket a résztvevők mondta portálunknak Kárpáty Ernő, az egyik szervező.

Kürti Csilla

Az idei futóverseny kedvezményezettje Kürti Csilla, aki reumával küzd, s a térdízületeinek műtétjére gyűjtenek. Tavaly több mint ötezer euróval sikerült összegyűjteni, idén ezt tekintik a bűvös határnak, de bármennyi adomány segít a rászorulón. Kürti Csilla egy fiatal gútai lány aki már 18 éves kora óta küzd a krónikus ízületgyulladással, azaz a gyógyíthatatlan reumával.

A betegség lényegét az ízületi felszín gyulladásos burjánzása képezi, amely előbb a porcot, majd mélyebbre hatolva a csontot is károsítja, illetve a környező inak gyulladásával is társul. A fájdalmas gyulladás az ízületek „elemésztése” után akár az egész szervezetre is átterjedhet. Csilla túl van két csípőprotézis beültetésen, ami után 2015-ben annyival javult az állapota, hogy bár bottal de önállóan tudott járni. A reményteli javulás ellenére a reuma tovább terjedt, Csillus ágynak esett és fájdalmas számára minden mozdulat. Jelenleg az édesanyja nélkül képtelen magát ellátni és kísérleti biológiai gyógyszerekkel kezelik.

Most a térdízületeinek műtétjére volna nagy szükség. Állapota miatt ez a műtét ötször nagyobb rizikóval jár, mint egy átlagos ember számára, ám ennek ellenére is belevágnak. Csilla példaértékű küzdeni akarásával hívta fel magára a figyelmünket, így ennek a műtétnek a kiadásaira, illetve a műtét utáni steril környezet kialakítására gyűjt az idei DGS Dögös Sprint!

SEGÍTS TE IS!

1.Nevezz a DGS Sprintre!  www.dgsprint.eu/regisztracio

2.Küldhetsz pénzadományt a hivatalos gyűjtőszámlára. IBAN: SK2352000000000016262662 , OTP Banka Slovensko, a.s.

3.Adakozhatsz a hivatalos gyűjtőurnába, mely az ATECH.NET Pc-shop üzletben található.

4.Oszd meg ezt a felhívást, hogy minél több emberhez eljusson!

helloGúta a tettek ifjoncainak gyűjtőszervezete. Forró TiborTóth Péter és Forgács Attila 2010-ben kezdte el maguk köré gyűjteni a hozzájuk hasonló, öntevékeny, nyitott gondolkodású, tettre kész fiatalokat.Nem volt céljuk egy tömegszervezet létrehozása, csupán olyan embereket kerestek és szólítottak meg, akik letettek valamit az asztalra és szerettek volna tenni a közösségükért, a gútaiakért.

(komaromonline.sk)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook