komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

A Crossfit kulisszái mögött

Michal Bohumel edző vezetése alatt került megrendezésre április 16-17-én a komáromi Black CrossGym-ben egy kétnapos oktatással egybekötött teljesítmény-tesztelési edzőtábor. „Anélkül, hogy ismerjük a teljesítményünk gyenge pontjait, vagy ezek tesztelésének  hiányában, nem lehetséges előrelépni az edzésben“ – mondta el portálunknak Fekete Erik a Black CrossGym vezetője és társtulajdonosa. A „Sport of Fitness“ ágazat nagyon gyorsan fejlődik és változik, ezáltal nagyon fontos az állandó képzés és egyben a tudás applikálása.

2IMG_0409

Athlete Camp elnevezésű edzőtáborban 20 fő vett részt – nők és férfiak egyaránt – akik az “edzés és edzés között” való különbség elsajátítása érdekében, különböző teszteknek, edzéseknek vetették alá magukat. Az alapelv az volt, hogy az első körben megtudják mi is az a maximum, amit kitudnak hozni magukból. Ehhez szükséges úgy a fizikai, mint a mentális felkészülés is, mivel nagyon sok dolog főleg a fejben dől el – fűzte hozzá Podleiszek Zoltán a Black CrossGym társtulajdonosa és egyben a edzőtábor résztvevője. Itt a cél elérése érdekében a maximális koncentráció a maximális erőkifejtéssel párosul. A második kört az elemzéssel kezdtük, ahol rámutattunk a hiányosságokra, majd ezek javítására koncentrálva folytattuk az edzést – folytatta.

5IMG_0423

Az Athlete Camp külön kitért az edzések fizio részére, ahol Kmeťko Jakub vezetése alatt a résztvevők gyakorolták az edzésre való bemelegítést: a nagy erőkifejtés előtt való helyes lélegzés-technikát, vagyis az edzés egy fontos elemét.

3IMG_0413

A cél teljesítve! Ezzel szerettük volna megadni az atlétáknak, edzőknek és más tornatermek tulajdonosainak a betekintés lehetőségét a „Crossfit kulisszái mögé“. Ellátni őket fontos információkkal az edzések összeálítasa és az edzések kivitelezése terén. Mindenki megtapasztalhatta milyen is az igazi edzés. Ugyanis nagyon sok ember állandóan csak tesztel, azaz 100%-on edz és ezért fáradtak és a fejlődésük lassú. De az igazi edzés lehetővé teszi kihasználni a lehetőségeinket, edzeni nagyobb mennyiségeket, örömet szerezni önmagunknak, kevesebb sérülést szerezni és vágyni újra visszatérni az Gym-be – összegezték a Black CrossGym tulajdonosai.

(Žuža Tomáš)

[envira-gallery id=”2029″]

 

 

Hozzászólások

hozzászólás