komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Ismét nyugdíjasoktól csaltak ki pénzt a csalók

A rendőrség és a médiák folyamatosan figyelmeztetése ellenére az idős emberek nagyon könnyen válnak a csalók áldozatává. Ezúttal egy bogyaréti házaspárt sikerült a már ismert trükkel átverniük a csalóknak – tájékoztatta portálunkat Božena Bruchterová, a Nyitra megyei rendőrkapitányság szóvivője.

fotó: illusztráció

Április 5-én éjjel fél kettő körül a Matuska doktorként bemutatkozó, magyarul beszélő férfi arról értesítette a nyugdíjas házaspárt, hogy fiuk autóbalesetet szenvedett, ezért nem tud személyesen telefonálni. A baleset másik résztvevője viszont nem fordul a rendőrséghez, ha kap 4000 eurót. A 74 éves asszony azt válaszolta, hogy csak 2000 eurójuk van otthon, és megegyeztek, hogy a sértett reggel eljön a pénzért. Reggel öt órakor újra jelentkezett az „orvos” azzal, hogy tegyék a pénzt egy borítékba, menjenek ki az utcára, ott veszik át tőlük a pénzt, mert beteg gyerekkel sietnek Pozsonyba. Az asszony oda is adta a borítékot egy számára ismeretlen nőnek, aki megköszönte azt, és elhajtott.

Az idős szülők reggel hétkor hívták fiukat, aki elmondta, hogy nem volt semmilyen balesete és nem is sérült meg. A rendőrség csalás ügyében indított nyomozást.

Az utóbbi hetekben, hónapokban elszaporodtak ezek a kísértetiesen hasonló esetek, ezért a rendőrség ismételten arra kéri az idős embereket, mielőtt bárkinek pénzt adnának, győződjenek meg arról, az illető igazat mond-e, ne dőljenek be ezeknek a trükköknek. Hívják azonnal hozzátartozóikat vagy a rendőrséget. A csalók ugyanis általában pont arra utasítják az éjszakai álmukból felvert, gyermekük, unokájuk okozta vélt baleset miatt megrémül, aggódó embereket, hogy semmilyen körülmények között ne értesítsék a rendőrséget és más rokonukat se hívják, mert akkor még nagyobb bajba kerül gyerekük, unokájuk.  Ez eleve gyanút kellene, hogy ébresszen bennük. Hiszékenységüknek ugyanis súlyos ára lehet.

(komaromonline.sk)

Hozzászólások

hozzászólás