komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

Két éves a Tatra Mozi

Augusztus 16-án lesz két éve annak, hogy egy komáromi vállalkozó Ryšavý Boldizsár (Boldi) életet lehelt a Tatra Moziba, amely Szlovákia egyik legjobb egytermes mozija lett.

Abban az időben a mozi kihasználtsága nagyon kicsi volt, és a működtetése hatalmas összegeket kívánt. Utoljára 2009-ben vetítettek filmet így több mint hét évig nem volt a városnak mozija.

Ryšavý Boldizsár a felújított moziteremben (fotó/Drozd Milan)

Komárom Városa 2013-ban húsz évre adta bérbe az épületet Boldinak. Ennek feltétele az épület teljes felújítása volt. Ám akkor rengeteg nem várt probléma ütötte fel a fejét, így csak három év után tudta a mozi újra kinyitni a kapuit. Nem lehetett egyszerű a feladata sem a bérlőnek, sem a csapatának, de így két év távlatából reméljük nekik is úgy tűnik, megérte fáradozni. Ezt a fáradtságot nemcsak a ragyogó gyermeki mosolyok vagy a hálás tekintetű szülők, hanem a számok is bizonyítják. “A mozinak 2018. augusztus 5-vel bezárólag 117 287 nézője volt. A legerősebb hónapunk pedig az idei év júliusa volt 7343 nézővel.“- árulta el portálunknak Ryšavý Boldizsár.

A 160 férőhelyes moziban a legnézettebb filmek közé tartozik a GRU 3 – 2710 nézővel, A szabadság 50 árnyalata – 2057 nézővel, a Jumanji – vár a Dzsungel 1738 nézővel valamint a Rossz anyák Karácsonya 1662 nézővel. A legkedveltebb szlovák filmek a Všetko alebo nič és a Čiara 1559 illetve 1354 nézőt csábítottak a mozivászon elé.

Boldi annak is nagyon örül, hogy az emberek előszeretettel vásárolnak jegyet online is, így a helyszínen már csak a mozikban szinte “kötelező” pattogatott kukorica és üdítő menüt kell megvenni. Ezekből is a legközkedveltebbnek a pattogatott kukorica és a nachos, illetve a klasszikus, csapolt Coca-cola számít.

 

fotó/Drozd Milan

A mozivászonra, melyet a napokban cseréltek ki a születésnap alkalmából csak annyit mondott, “Méreteit tekintve 3,75m x 8,75 m. Ez a vászon modernebb, kisebb a tükröződése, és élvezhetőbb a képminősége is.”

A komáromiak és a környékbeliek a Tatra Mozinak csak örülhetnek, hisz kényelmes, kiválóan felszerelt – hangtechnikáját tekintve Dolby CP 750 hangprocesszorral, CROWN erősítővel, JBL hangtechnikával rendelkezik-, mindig vetíti az aktuális filmeket, és semmivel sem rosszabb a Cinema City-nél. A legnagyobb pozitívuma mégiscsak az lehet, hogy itt van, és a “miénk”.

Születésnapjuk alkalmából augusztus 16-án fergeteges bulit szerveznek. Egész nap ingyenes vetítések, gyermekprogramok és sok ajándék várja az érdeklődőket.

 

 

Ezúton kívánunk a Tatra Mozinak és csapatának további sok sikert valamint számtalan elégedett nézőt! További információkat a mozi facebook oldalán itt tekinthetnek meg:

https://www.facebook.com/kinotatramozikomarno/

(komaromonline.sk-MA)

Hozzászólások

hozzászólás