komaromonline.sk
HÍREK
A komáromi Kristóf Réka lett az abszolút győztes – VIDEO
  •   

A komáromi Kristóf Réka lett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor idei szériájának abszolút győztese a nézők szavazatai alapján.

Kristóf Réka, (fotó: MTI)

Kristóf Réka egy éven át havi bruttó egymillió forintot kap és felléphet a New York-i Carnegie Hallban az Armel Operafesztivál felajánlásaként. A kicsik korcsoportjában Abouzahra Amira, a tiniknél Kis Radu, míg a nagyok között Kristóf Réka jutott a Virtuózok fináléjába. A három versenyző két-két darabbal állt a közönség elé, egy klasszikus és egy crossover művel.
A finálét a Duna televízió és a Duna World csatorna élőben sugározta. A nézők sms-ben vagy a produkció oldaláról (virtuozok.hu) ingyenesen letölthető applikációval szavazhattak kedvencükre, Kristóf Réka a beérkezett szavazatok több mint 40 százalékával nyerte meg a Virtuózok harmadik szériájának fődíját.

Réka a komáromi Munka Utcai Alapiskola elvégzése után a Selye János Gimnáziumban érettségizett, s közben a Művészeti Alapiskola zongora-ének szakán is tanult Kovács Katalinnál, illetve Balogh Rózsánál. A zene szeretetét édesanyjától örökölte, aki hegedült és a Concordia Vegyes Karban évekig énekelt. Az érettségi után Réka tanulmányait a győri Szent István Egyetem Közgazdasági Karán folytatta az alapszakasz befejezéséig, s emellett a győri konzervatórium hallgatója is lett. Ekkor nyert felvételt a brémai Zeneművészeti Egyetem ének szakára. Ebben az időben már Laky Krisztina volt a tanára. Az egyetem elvégzése után a müncheni Zeneművészeti Egyetem hallgatója lett, ahol a mesterkurzust végzi. Pár hete Komáromban szerepelt, elbűvölve a hazai közönséget. Ekkor már készült a Virtuózok versenyére, ahová édesanyja nevezte be.

(forrás: MTI)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook