komaromonline.sk
Oktatás
70 éves lett a benei óvoda
  •   

A benei oviban az elmúlt hét az ünneplés jegyében telt, ugyanis az óvoda a hetvenedik születésnapját ünnepelte.

Volt sportnap, arcfestés, fagylaltozás, tortázás vendég ovisokkal. A Kuttyomfitty társulat előadását pedig közösen tapsolták és táncolták végig a gyerekek. Az egész heti eszem-iszom, dínom-dánom után a pénteki ünnepi műsor – melyen könszöntőt mondott Magyar Tímea, az óvoda igazgatónője valamint Komárom Város alpolgármestere, Keszegh Béla – zárta le a tartalmas hetet.

 

Köszöntőt mond Magyar Tímea igazgatónő

 

 

“Óvodánk régi családi házakból lett kialakítva, s hivatalosan 1948. szeptember 1-jén vált az iskolahálózat részévé. Belső helyiségei sosem feleltek meg az előírásoknak, de mégis itt állt pontosan 70 évig. Barátságos családias légköre és a benne tevékenykedő lelkes pedagógusok elhivatottsága feledtették a szűkös helyi adottságokat. Gyerekek generációi nőttek fel e kis óvoda falai közt. Ma már sok volt óvodás tér vissza szülőként, nagyszülőként, ránk bízva az apróságokat.”- mutatta be az óvodát Magyar Tímea ezen jeles alkalomra kiadott emlékkönyv kezdőlapján.

 

 

Az idei év lesz azonban az utolsó, amelyet ebben az épületben töltenek, ugyanis az óvoda fenntartását szeptembertől a helyi református gyülekezet veszi át. A Bauring lakótelepen épülő új központjukba előzetes tervek szerint jövő januárban költözhetnek. Az új Csillag óvodában három óvodai, valamint két bölcsődei osztályt is nyitnak majd és tornaterem is tartozik hozzá.

 

 

 

(komaromonline.sk – MA, fotók – KA)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook