komaromonline.sk
HÍREK
A hétvégén ismét Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál
  •   

DÉL-KOMÁROM – A szervezők tájékoztatása szerint a Monostori erőd 25 hektáros belső udvarát mintegy 1500 autó foglalja majd el. Több mint 20 ezer látogatót várnak a 16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválra, amelyet a hétvégén rendeznek meg Komáromban, a Monostori erődben, és amely a Közép-Európa Bika Rodeó Bajnokság döntőjének is helyet ad – írja a kemma.hu.

elomagazin.com

1500 amerikai autót várnak Ausztriából, Németországból, Szlovákiából, Svájcból, Belgiumból, Csehországból, Lengyelországból, Hollandiából és más európai országokból is. Bár a fesztivál – a honlapon olvasható program szerint – már csütörtökön megkezdődik, a nulladik nap zárt körű lesz, csak az amerikai autósoknak szól. A látogatókat péntektől várják autóbemutatókkal, gumifüstöltető versennyel, lowrider show-val, de azt is megnézhetik az érdeklődők, hogy az úgynevezett bigfoot kocsik hogyan lapítanak ki hatalmas kerekeikkel kisebb járműveket. Pénteken délután tartják a bikarodeó bajnokság elődöntőjét is, a döntőt pedig másnap rendezik meg. Szombaton a délelőtti autóbemutatók után 13 órakor indul az erődből a már hagyományos autós felvonulás.

A felvonulás útvonala: Monostori Erőd, Komárom, Ácsi út (1-es számú főút) – 131-es elkerülő út és 13-as főút körforgalmi kereszteződése – 13-as főút –
Komárom, Igmándi út (13-as főút) – Komárom, Török Ignác u. – Komárom, Puskaporos – 8142-es út – Komárom, Mocsai út (8142-es út) – Komárom, Szőnyi út (1. főút) – Komárom, Mártírok útja (1-es főút) – Komárom, Mártírok útja / Klapka György út (1-es főút) és Igmándi út (13-as főút) körforgalmú kereszteződése – Komárom, Igmándi út (13-as főút) – 13-as főút – 131-es elkerülő út és
13-as főút körforgalmi kereszteződése – Komárom, Ácsi út (1-es számú főút), Monostori Erőd.

A felvonulás ideje: augusztus 12. 13:00-14:30
A felvonulás résztvevőinek várható létszáma: 700-800 gépjármű, 700-1000 fő

Délután tartják a leghangosabb autók versenyét, és szlalomversennyel is várják a közönséget. Pénteken és szombaton is koncertekkel zárul a program, szombaton fellép többek között Deák Bill Gyula és az Aurora. A fesztivál díjait vasárnap adják át, és ekkor tartják a tombolahúzást is, amelynek fődíja hagyományosan egy közúti forgalomra alkalmas, régi stílusú amerikai autó.

(forrás: kemma.hu)


  •   

Hozzászólások

hozzászólás

komaromonline.sk

Like Us On Facebook