komaromonline.sk

egy portál Komáromról és polgárairól

100 millió euró az új Duna-híd megépítésére

Az Európai Bizottság több mint 100 millió eurós támogatást hagyott jóvá a két Komáromot összekötő új Duna-híd megépítésére. Szlovákia ebből 47,6 milliót, Magyarország 52,5 millió eurót kap. A projekt teljes költsége meghaladja a 117 millió eurót.

hid_feat

A Közlekedésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint az építkezés már idén elkezdődhet, a híd pedig várhatóan 2018-ra készülhet el.
Az asszimetrikus híd az előzetes tervek szerint egy tartóoszloppal rendelkezik majd, ebből fognak kiindulni az építményt rögzítő tartókábelek. A hídon egy kétsávos út halad majd keresztül, melyet egyik feléről egy 1,80 m széles járda, másik feléről pedig egy 2,5 méter széles kerékpárút szegélyez majd.
“Az Észak-Komáromot Dél-Komárommal összekötő híd az iskolapéldája annak, mire kell fordítani az uniós alapokat – arra, hogy a szomszédos országokat biztonságos útvonalakkal kössük össze” – jelentette ki a projekttel kapcsolatban Ján Počiatek közlekedésügyi miniszter, hozzátéve: az új híd jelentősen hozzájárulhat a határokon átívelő vállalkozások és a turizmus fellendüléséhez a térségben.
 .
(forrás: SITA, ujszo.sk)

Hozzászólások

hozzászólás